צפה בהודעה יחידה
ישן 09-07-09, 17:16   #15
VivaItalia
Senior Member

האווטאר של VivaItalia

הגלגלים שלי: פיאט 500, ג'ילרה נקסוס 500
יאיר, היבואן ער למזומנים מלקוחותיו ... זה עסק כלכלי שתכליתו לךהרוויח כסף עבור בעליו - מכירת מכוניות היא רק הדרך לעשות את זה. אז אולי "ציפיות" היא לא המילה המתאימה אלא היצע וביקוש. השוק הישראלי יודע רק לדבר, קח למשל את המאזדה MX-5, מכונית מצויינת, אפילו מתומחרת לא רע ביחס לענף בארץ. כולם, עיתונאים בעיקר, התכיינו שחייבים לייבא את המיאטה גם אם זה רק בגיר ידני והתוצאה שהיבואן שופך כסף על תקינה, מלאי חלפים, הכשרות וכו' אבל מבחינת מכירות ההישג מוגבל ביותר כך שרווח ממשי הם לא רואים שם אלא יותר מקדם תדמית.
בארץ אלופים בלדבר אבל כשצריך להוציא את הארנק - כולם נעלמים ...
אני מניח שאם יבואו 20-30 חבר'ה לסמל"ת וייבקשו להזמין פיאט בראבו ידנית, לא משנה עם איזה מנוע או אבזור, הם לא יישלחו לדרכם, כנ"ל לגבי כל דגם אחר. אבל צריכים גם לשלם.
dodihob, גם לי לא ברור למה המיסוי כאן כל כך גבוה, זו הסיבה לפערי המחיר. תוסיף לכך שהשוק הישראלי קטן ומצומצם בקנה מידה אירופי או אפילו דרום-אמריקאי ותבין שהשוק שלנו הוא טיפה בים דבר שלא עושה חיים קלים ליבואן רכב ישראלי שמנהל מו"מ עם היצרן שלו לקבל מחיר לפני יבוא.
לגבי ה-500 אסביר לך משהו, כשיצאה ב-4 ליולי 2007 החל מבול של טלפונים לסמל"ת ונרשמו כ-300 מתעניינים פוטנציאליים למכונית. היצרן הקצה לישראל רק כמות מצומצמת של כמה עשרות בודדות לשנת 2008 ולכן גם כשמכרו אותה ב-130,000 ש"ח (ואף יותר כשמדובר בגרסת הלאונג' כמו שלי) לא היתה להם בעיה של קונים. ככה זה כשההיצע קטן מהביקוש - אתה יכול לדפוק מחיר ועדיין יקנו. זה בסדר וזה לגיטימי. כעת היצרן "שחרר" כמויות נוספות וגם את גרסאות ה-1.2 במחירים טובים יותר היות והלחץ על ה-500 באירופה מתחיל לרדת, לכן היצרן יכול להקצות יותר מכוניות לטובת היבואן הישראלי. היצרן מעדיף למכור אותה באירופה שם המיסוי על הרכב נמוך יותר והרווח עבורו גדול יותר מאשר במדינות עתירות מס כמו ישראל.

ניר.
VivaItalia מנותק   הגב עם ציטוט