1) ביטוח חובה לנהג בגילך עולה כיום כ-2300 שקלים בחברות הזולות יחסית. מומלץ בחום להוסיף ביטוח צד ג' (מקיף לא יעשו לאונו בכל מקרה), כך שאם חלילה תהיה מעורב בתאונה ותפגע ברכב אחר - יש לך ביטוח שיכסה את ההוצאות האלו. צד ג' בסיסי (כולל גרירה ושמשות) עולה כ-1300 שקלים נוספים. (כן - לשנה של ביטוח תשלם בערך את אותו מחיר של הרכב).
2) ראלי לחלוטין. תוכל למצוא שנת 93-94 במצב טוב.
3) חלפים חדשים יש מספיק, חלפים ישנים יש בכל פירוקיה כמעט. מחירי החלקים באמת ברצפה (טיפול 10K לאונו מבחינת חלקים נטו עלה לי בזמנו פחות מ-200 שקלים, כשאני עשיתי את הטיפול בעצמי). האונו יחסית רכב אמין, כמובן ביחס לרכב בן 15-16.
4) אם האונו שתקנה טופלה כיאות, אין לך סיבה לחשוב בכלל לכיוון ראש מנוע. ראש המנוע ברכב מטופל יכול להחזיק שנים רבות. מקסימום צריך להחליף אטם ראש (שזה לא סיפור גדול). 2K נשמע לי קצת יקר, אלא אם נעשה במורשה או שנעשה משהו מעבר לרק תיקון הראש עצמו.
5) כמו שרשמתי מקודם - טיפול 10K זול מאד (גם אם תלך לעשות את זה במוסך, אני בספק אם יצא מעל 300 שקלים). צמיגים מחליפים לפי המצב שלהם (שחוקים, יבשים, סדוקים וכו') - או לפחות פעם ב-4 שנים. מצבר - גם מחזיק כ3-4 שנים. קלאץ' אמור להחזיק כמות עשרות אלפי ק"מ לפחות - עלות של החלפת קלאץ' במוסך כ-600-700 שקלים. בלמים - לפי המצב, גם עלות לא גבוהה במיוחד.
6) אם תקנה רכב שטופל כיאות - הייתי אומר שטיפול 10K לישור קו אמור להספיק לשנה הקרובה, אבל תמיד יתכנו הפתעות.
7) צריכה עירונית בנסיעה בעליות מרובות (אל תשכח שלכל עליה ש"לוגמת" דלק, יש בחזרה ירידה) - אני מאמין כ- 1:12 / 1:11.

אין שום בעיה לנסוע עם אונו במצב תקין למרחקים כאלה. אני עם האונו שלי הייתי יוצא גם לנסיעות של 200-300 ק"מ כל כיוון ללא חשש, ולא מאמין שיש לרכב כזה גם בעיה להגיע לאילת.
9) לבדוק שאין מים רגילים במיכל נוזל הקירור. נדיר שמישהו ישים באונו נוזל קירור מקורי של פיאט, אבל לפחות שיהיו מים ירוקים. לבדוק נזילות שמן. לבדוק שאין "טחינה" תחת פקק השמן (סימן לאטם ראש פרוץ שיצריך תיקון ראש מנוע). לבדוק שהרכב נוסע כמו שצריך, כל ההילוכים משתלבים (שים לב שהילוך ראשון נכנס חלק רק בעמידה מלאה, ויחרוק בכל מצב אחר וכך זה צריך להיות). בעיקרון, לרכב במחיר הזה, לקחת אותו פשוט למוסך שאתה מכיר (או שאני מניח אבא מכיר), לשלם לו 50-100 שקלים שיעיף מבט ויחווה את דעתו. לעשות בדיקה במכון בדיקות שעולה 300-400 שקל, זה סתם יקר וביזבוז לרכב כזה. כמו כן, קח איתך מישהו שמבין קצת כאשר אתה הולך לראות רכבים.