בקצרה, אני בן 17.5 לא מזמן הוצאתי רישיון ונגמר המלווה מחפש רכב זול וקל לתחזוקה, שמעתי על 205 קליאו סויפט שרייד וג'סטי. ועל האונו.
205 וקליאו צרפתיות, חוץ מהסטיגמה יש לי כמה חברים בגילי שקנו והתאכזבו קשות.
סויפט ושרייד וג'אסטי, אמינות של ממש יחסית, עגלות בהתאם, ומכוערות.
האונו היא מין פשרה באמצע של אמינות "כוח" ויופי.
מכיון שאני חיפאי ויש הרבה עליות אני יוותר על מנועים קטנים כמו 1.0 ו1.1 ומתמקד ב1.4 שהוא החזק ביותר בדגמי האונו.
עשיתי חשבון ופחות או יותר, המטרה היא לרכוש את הרכב בסכום מקסימלי של 4k+ביטוח+תיקונים.
עד כאן הפתיחה.
כמה שאלות לפני שאני רוכש לי אחת:
1)ביטוח לנהג בגילי מישהו יודע מניסיון כמה יעלה?
2) האם 4k הוא סכום ריאלי לרכישת אונו במצב טוב או שאני אופטימי מידי?
3)לגבי סכום הרכישה וסכום הביטוח אני כלל לא דואג אלו קבועים מראש, מה שמדאיג אותי זה התיקונים שהרכב דורש, בעיקרון שמעתי שאונו זה רכב אמין ושפותחים מכסה מנוע רואים רצפה ושכל מכונאי יודע לתקן אותה ויש לה חלפים בשפע, השמועה נכונה?
4)שכן שלי עשה ראש מנוע לאונו ב2k עבדו עליו או שזה באמת המחיר?
5)טיפולים שגרתיים, אשמח לקבל כל מיני פירוטים על האחזקה דברים שנורמלי להחליף,
למשל עם הולך: מצבר, צמיגים, קלאץ', 10kmאלף, וכל דבר שהוא שגרתי, אשמח לשמוע מספרים קצת.
6)הרכב מיועד לשנה יותר נכון 10 חודש פחות או יותר, מתחילת י"ב ועד תחילת הגיוס, כמה בהערכה שלכם כדי לי להשאיר בצד לתיקונים? 3k יספיק או ששוב אני אופטימי?
7)הנסיעות שלי בעיקר בעיר ועם הרבה עליות, מה צריכת הדלק העירונית?

במידה והרכב במצב טוב ואני מתחזק אותו הוא ייסע לי מרחקים על כביש מהיר, או בקצרה הייתה ממליצים לרדת איתו לטבריה\אילת או שאוטובוס עדיף?
9)הכי הכי הכי חשוב, מה לבדוק שהולכים לראות אונו?
בעיקרון אני רוצה לדעת כמה עולה בממוצע לשנה להחזיק את הרכב הזה על מנת לדעת עם אני יכול להתמודד עם זה או לא.
זהו עד לכאן חפרתי, אם אתם רוצים להוסיף משהו אתם מוזמנים להעשיר את הידע הדל שלי, ואם אתם שומעים על איזה אונו שמורה מהאיזור שלי אשמח לקבל הצעות בפרטי.