צפה בהודעה יחידה
ישן 03-07-09, 21:37   #10
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
נשמע מעניין. אני יודע שפלאגים לא מתאימים עושים בעיות בספייס, ומצאתי את השירשור שלך בנוגע לאותו טיפול כושל.
אצלך היו תופעות שונות ברגע שהיו מצתים אחרים (אגב, בדקתי גם את הקבלה שסרקת שם מול הקבלה שלי, ואכן המק"ט של המצתים שהתקינו לך שונה משלי - אצלי המקט הוא:46750545 F).
אצלי שהיו תופעות של ממש משחק מעלה ומטה בשעון הטמפ' - זה היה ככל הנראה עקב דלק לא תקין, באותם הפעמים ברגע שזה קרה גם נדלקה נורת האזהרה של מערכת ניהול המנוע (מבלי שום תופעה מורגשת נוספת), וזה קרה פעמיים לאחר שתידלקתי באותה התחנה. מרגע שהפסקתי לתדלק שם (וזה היה רק 2 התידלוקים המדוברים) התופעה לא חזרה (אגב, לא תחנה חפרית כלשהי - "דלק").

היום בוצעה נסיעה עכו-טבריה, ולאחריה הגעתי למסקנה כמעט חד משמעית בנוגע לטרמוסטט:
הוא ככל הנראה תפוס על מצב פתוח, או חצי פתוח או משהו בסיגנון בכל אופן.
בנסיעה מוקדם בבוקר (יצאנו ב5:30 מעכו), בהתחלה הרכב התחמם רגיל עד האמצע עקב נסיעה איטית בתוך העיר. ביציאה לכביש ראשי ירד קו אחד למטה לאורך כל הדרך (ללא משחקים למעלה ולמטה), בירידות לכיוון טבריה המחוג ירד עוד 2-3 קווים למטה (בירידה הארוכה והתלולה ביותר ירד אף לרבע). עמידה של כחצי דקה-דקה / לחילופין ביצוע של נסיעה בעליה, החזיר את המחוג בקצב סביר (לא קפיצה חדה) לאמצע ושם הוא נשאר. גם בנסיעה בשעה מאוחרת יותר (9:00) בדרך חזרה, בירידות הייתה ירידה קטנה בטמפ' (פחות מאשר מוקדם בבוקר, אבל עדין קיימת).

אין לי מושג אם זו הבעיה היחידה או לא, אבל זה נותן כבר כיוון הרבה יותר מוצק.
אכנס השבוע למוסך להחלפה שלו ובדיקה של מערכת הקירור לנזילות (שככל הנראה קיימות, מכיוון שכל חודשיים לערך "נעלמים" להם כחצי ליטר של נוזל קירור). לא מובן לי למה טרמוסטט אמור להתפס לאחר חצי שנה בסה"כ.
האם החלפה שלו פשוטה? הכוונה שלי מבחינת זמן עבודה, המחיר שלו לפי קבלה מהראש מנוע הוא כ-120 שקלים בסה"כ.

תודה רבה לכל מי שעזר

אגב - האם הם בודקים את הטרמוסטט לפני (יש איך לבדוק אותו בכלל?), או שפשוט מחליפים בהתאם לסימפטומים שאדווח עליהם?