|
שלום לחדש,
לגבי החיישן, בבדיקת מחשב מתקבלים נתוניו של החיישן, אין פה מחשבה של כן להחליף או לא להחליף, אלא אם מתקבלים נתונים לא נכונים דהיינו שהחיישן אינו תקין ויש להחליפו.
כך שאין פה שיקול דעת בכלל, ולכן אם חיים ראה שמתקבלים נתונים שאינם נכונים ויש להחליף החיישן, סימן שכך המצב ויש להחליפו.
כן יש מצבים שמחליפים לחיישן לא מקורי לחיישן חליפי, אני לא ממליץ על כך, וגם חיים לא מתעסק בתחליפי, ולכן החיישן יקר היות והוא מקורי.
100 אלף קילומטר וכבר להחליף חיישן, זה בהחלט משהו שאני אישית לא אוהב לשמוע, הייתי מצפה מחברת פיאט שחיישן כזה לא ילך לאחר 100 אלף קילומטר, אבל זה המצב.
לגבי נוזל קירור, הכוונה כנראה לפני עניות דעתי הייתה, שאם חסר קצת מים, אין צורך עכשיו להשתגע וללכת לקנות במיוחד פראפלו ולמהול אותו במים ולהתחיל לחשב את המהילה וכל הסיפור, אלא ניתן פשוט לשים מים מינרלים וזאת עד לטיפול הקרוב ששם יבוצע רענון מי קירור יעודיים, זה בשביל לחסוך לך סתם כאב ראש, ואני מצדיק את חיים שאמר כך. אין טעם להסתבובב עם פחית פתוחה של פראפלו בשביל להוסיף 2 ס"מ למפלס.
לגבי חלקים מכניים ולא חשמליים/אלקטרונים, לגבי תושבות מנוע וגיר, וכיוצא באלה, אם יש לך ידיים טובות, הייתי ממליץ לך לקנות את החלקים ולעשות זאת לבד, במוסך שאינו מורשה, אבל מקצועי, העבודה והחלק יהיו הרבה יותר זולים, ושניהם עושים את אותה עבודה. לאט לאט אתה תדע כבעל רכב אין לנווט בין הדברים, מה להשאיר למוסך מורשה ומה אפשר לעשות באופן עצמאי או דרך מוסך שאינו מורשה (כמובן שאתה מכיר בהיכרות אישית ויודע שאם מתמקצעים בפיאט).