צפה בהודעה יחידה
ישן 29-06-09, 02:20   #3
רקובי
Senior Member

האווטאר של רקובי

הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
שלום לחדש,

חיישן הלמדה (למבדה) הוא החלק שהכי קל להחליף, ועלותו ביחס הפוך לזמן החלפתו.
אני מציע לך לשאול את חיים מה קורה אם בסופו של דבר יסתבר שהחיישן לא היה בעייתי, האם תקבל זיכוי ? מצד שני, לא רשמת כמה ק"מ הרכב עבר, והאם היתה "התעסקות" במערכת ניהול הזרקת הדלק בעבר. אם היתה כזו "התעסקות" - האם ידוע למה?

לגבי נוזל קירור - אם חסר לך, אז יש בעיה. נוזל הקירור לא נעלם סתם כך.
וכמו בכל בעיה, יש דרגות חומרה: בהול, דחוף, מומלץ ו"ניתן לדחות". אם מדובר ב-100 סמ"ק , ברור שלא תשפוך לשם פאראפלו, כי:
א. אין לך כזה (לרוב), ו-ב. לא תקנה נוזל קירור יקר כדי להוסיף אחוז בודד לנוזל הקיים.
לכן, ולמרות ההתעקשות בפורום על פאראפלו והפיאט הרגישה, הרי שהוספת מים בכמות מעטה לא תזיק, והיא עדיפה על מחסור.

לגבי התושבות וכו', אצלי בספייס בטיפול שגרתי הוצע להחליף את תושבת הגיר התחתונה (46528871). לשאלתי נאמר לי שזה מהסוג של "ניתן לדחות" והעלות היא 500 ש"ח לערך.
לא ביצעתי. אך לפני כשבועיים אבא שלי שלקח את הרכב באחד הימים הלך למוסך שהוא סומך עליו, והחליף אותה במקום אחר כדי לחסוך לבן שלו.
תושבת חלופית, שיוצרה בספרד נדמה לי, עלתה 300 ש"ח כולל הכל. להגיד לך שהחלק המקורי היה שווה עוד 200 ש"ח ? לא בטוח בכלל. להגיד שההחלפה גרמה לשינוי כלשהו ברכב? גם לא.
בגדול, חלקים מכאניים ככל הנראה תוכל להחליף בכל מוסך, ובלבד שזה יהיה מקום אמין. הפונטו אינה חללית, ובעוד שהיא רגישה לכל מיני תחליפים (ע"ע פלאגים אחרים) -הרי שחלק מכאני הוא לרוב פשוט יותר ולא סביר שיגרום נזק לרכב.
רקובי מנותק   הגב עם ציטוט