|
אני יכול להגיד מניסיון על פולו 2001 ועל גטס 2004 שהפונטו הרבה יותר איכותית מבחינת חומרים מהגטס ולא נופלת בהרבה מפולו.
הרכב שלי שנמכר הפיק מירב רעשים מאיזור המגש האחורי וחגורת הנוסע שלא הצלחתי לפתור, לעומת זאת הפונטו שנשארה אצלנו שקטה מאוד ואין שום קרקושים.
המכלולים בין השנים לפני ואחרי מתיחת הפנים זהים כמעט ב100%. ההבדל במקרה של שחר וGSK נובע כנראה מוותק הרכב על הכביש, רכב שנסע יותר הבולמים שלו נחלשים ומן הסתם משככים פחות טוב לעומת רכב משנתון מתקדם יותר. בסה"כ הפונטו עושה עבודה טובה בעיר, למרות ההגה החשמלי היא מתקשרת בצורה מספקת צרכים בסיסיים ומתמודדות לא רע עם כביש משובש ובורות.
איכות הבידוד בפונטו באמת גרועה אין מה להגיד, המנוע הקטן כמה שהוא דינמי מרעיש גם שלא מאמצים אותו ואכן בכביש מהיר החוויה לא נעימה מבחינת הרעש גם עם חלונות סגורים ועם ורכב שלא יושב מספיק טוב על הכביש (גם עם צמיג מאוד איכותי) ומתנדנד מכל משב רוח אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, הרי הפונטו גם עלתה בהתאם. אני מוכן לוותר על הנ"ל ולשמור על היתרונות שלה מול המתחרות שהם מנוע דינמי וזריז, חסכוני, אמין, נוח ויחסית מאובזר.
הכל עניין של פרופורציות ואצלנו הרכב משרת אותנו נאמנה ולא סתם היה לנו 2 בבית. הקטנות האלה בהחלט קנייה טובה.