|
קודם כל פותח השרשור לא נעול על איזה רכב הוא רוצה לקנות. בהתחלה הוא מדבר על רכב בתצורת מרכב של 3 דלתות והוא מציין שלא חשוב לו המנוע בכלל אלא רק המראה, ובהודעה אחרת הוא רושם שהוא מעוניין ברכב ספורט כמו הגרנדה פונטו אבארט. בתור התחלה אני חושב שיש להגדיר תקציב ואת מטרת השימוש ברכב (נהיגה ספורטיבית או רכב לשינוע ממקום A ל- B), ואז גם לראות האם שווה להתעקש בקניית הגרנדה בהזמנה מיוחדת (אם ניתן) או בייבוא אישי.
במידה ומשווים את הפאביה לאיביזה צריכים להבין שחוץ מעיניין המחיר יש בהם הבדלים נוספים:
גיר (אוטומט 6 הילוכים בפאביה מול DSG רובוטי כפול מצמדים באיביזה), מערכת אודיו (לא מקורית בפאביה, מקורית עם שליטה מההגה בדגם המאובזר באיביזה) וכן הלאה.
מבחינת מנוע מדובר באותו מנוע של פולקסווגן גרמניה: 1598 סמ"ק המספק 105 כ"ס ב- 5600 סל"ד. מעניין אותי באופן אישי אם הרכבים האלו חולקים עוד חלפים משותפים כמו אלטרנטור, משאבת מים וכ'. ייתרון משמעותי שבפאביה אין רצועת תזמון מגומי, אלא שרשרת שלא נזקקת לטיפול, כנראה גם באיביזה אותו דבר.
מבחינת עיצוב אני מעדיף דווקא את העיצוב של הפאביה. אני עברתי עם הרכב שלי ליד האולם תצוגה של צ'מפיון בחיפה לא מזמן, ממש במקרה, ונתקלתי ברכב הדגמה שלהם לידי. אז בזמן שהמתנתי ברמזור אדום בחנתי את הרכב, ולדעתי הוא נראה מוזר, לא יודע איך להסביר את זה.
נערך לאחרונה על ידי stio : 10-06-09 ב 15:52.
|