צפה בהודעה יחידה
ישן 25-05-09, 09:09   #4
zoola
Senior Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס
כרגע יש לי אונו שנת 96 נפח מנוע 1400, הזרקה. אם אני לא טועה הדגם המדויק הוא 70IES.

הבעיה ברכב שלי היא שלאחר שתי נסיעות ארוכות (אחת לטבריה ואחת למודיעין)
הוא התחיל לעשות לי המון בעיות:
הייתה בעיה במשאבת מיים שהחלפתי לו שבוע שעבר, ונראה לי שיש לו נזילה של מיים כי הוא מאבד מיים בקצב רצחני (אמרו לי משהו על פקק של מיים מהמנוע שנוזל), כמו כן הרכב סובל מרעידות מידי פעם (קורה כשאני עומד ברמזור) וגם פתאום יש לו נטייה להיכבות אחרי שאני מניע אותו לאחר הרבה זמן שלא הנעתי אותו.

אז חשבתי לשדרג את הרכב, ופיאט פונטו (ספייס או פונטו רגילה) זה בהחלט שידרוג שאני יכול להרשות לעצמי (ההפרש לא כזה גדול בין האונו לפונטו).

צטט:
במקור פורסם על ידי liorwohl צפה בהודעה
איזה אונו יש לך עכשיו? נפח מנוע ואם הזרקה או קרבורטור

אם נגיד יש לך אונו עם מנוע 1100/1000 הזרקה ותחליף לפונטו 1250 הזרקה אז האמינות תהיה בדיוק אותו דבר, כי זה בדיוק אותו המנוע, ואנשים שלא מבינים כלום במכוניות הם האנשים שיאמרו שפונטו פחות אמינה מאונו...

אם כרגע יש לך קרבורטור באונו אז בפונטו יהיה הזרקה, קרבורטור בדרך כלל יותר אמין אבל פשוט אין יותר קרבורטורים בארץ משנת 94 ומעלה. (יש לזה יתרונות בצריכת דלק ובזה שהאוטו קל להתנעה בבוקר. הזרקה זה גם דבר אמין, פשוט פחות אמין מקרבורטור מכני פשוט..)

לפי דעתי אם יש לך אונו בלי בעיות מכניות גדולות ושלא נראית כמו גרוטאה דפוקה, אז אין לך סיבה אמיתית להחליף לפונטו, חוץ מהמראה של אוטו חדש יותר...
zoola מנותק   הגב עם ציטוט