צפה בהודעה יחידה
ישן 24-05-09, 21:07   #8
orenhazan
Senior Member
 
תאריך הצטרפות: Oct 2007
מיקום: מיתר (דרום)
הגלגלים שלי: punto HGT
הודעות: 454
לגבי שמן מנוע כדאי ללכת על השמן של האלפות למינהם וזה AGIP 10W60 זהו שמן סינטטי מלא ונכון להיום לפי דעתי וגם לדעת היצרן עצמו זה השמן שהכי מתאים ל HGT.
כמו שאתה יודע המנוע של ה HGT מאוד דומה במבנה שלו למנוע האלפא 147 2.0 אפילו הכלים הייעודיים להחלפת הטיימינג ורצועת הטימיינג עצמה זהים לחלוטין. גם הוריאטור הוא אותו מק"ט וזהה לחלוטין. היצרן הגיע למסקנה שהשמן הנ"ל הוא השמן המומלץ לכל דגמי האלפא ובתוכם גם ה HGT בעצמו. הופץ אפילו עדכון בנושא מהיצרן ושם דגם פיאט היחידי שנכנס לרשימת האלפות שמשתמשים בצמיגות שמן כזו זה הפונטו HGT והברקטה שמשתמשת באותו מנוע בדיוק.
(לפי דעתי עניין הוריאטור מהווה כאן מרכיב חשוב בבחירת השמן הזה)
השמן הזה נמצא בכל המוסכים המורשים של פיאט ככה שאין בעיה להשיג אותו.
הוא מגיע במיכל של 4 ליטר וכן במיכלים של ליטר אחד.
בטיפול האחרון אני גם עברתי לשמן הזה עם החלפת וריאטור עדיין מוקדם לדווח על תוצאות כלשהם לגבי הרעש אני מתכוון מכיוון שהרכב נסע בסך הכל 4000 ק"מ מאז וזה מוקדם מידיי אבל על פי חוות דעת מרכבי HGT באנגליה למשל שעברו לשמן הזה אז יש שביעות רצון מזה שהוריאטור מחזיק הרבה יותר זמן מעמד לפני השלב שהוא מתחיל להרעיש בהתנעות קרות.
אני בכל מקרה בודק את זה על הרכב שלי ורק הזמן יגיד.
יום טוב.
מצרף קישור למפרט השמן.

http://www.motoworlduk.co.uk/product...il/racing.html

נערך לאחרונה על ידי orenhazan : 24-05-09 ב 21:12.
orenhazan מנותק   הגב עם ציטוט