צפה בהודעה יחידה
ישן 20-05-09, 16:17   #24
snufkin
Senior Member

האווטאר של snufkin

הגלגלים שלי: פנדה דינמיק
הנושא של השרשור הזה כבר הופך למשהו אחר, לכן אני לא רוצה לחפור יותר מידי, אבל גם אתה סער וגם גדול המכונאים בעולם היה צריך להתחיל ממשהו. אני אישית מאוד נהנה ללמוד דברים חדשים בכל נושא כמעט. חומר לקרוא אני יכול להשיג בכמויות ולקרוא על רכיבי המנוע אני יכול כמה שאני רק רוצה אבל בשום ספר לא יהיה כתוב איפה נמצע הבורג שצריך לשחרר בשביל לפרק רכיב כזה או אחר. לא הכל אפשר ללמוד מספרים. אני בטוח שיש גם מכונאים מעולים שלא קראו פסיק אחד בנושא.
אני יודע שאני גם יכול לגרום נזק במידה ואני עושה משהו לא נכון, ומעבר לעלות כספית מדובר פה גם בבטיחות ובחיי אדם, אבל אני בן אדם מבוגר ומספיק אחראי בכדי להבין מה צריך לעשות ולהחליט אם אני מספיק מוכשר בכדי לעשות אותו לבד או לתת לבעל מקצוע לטפל בבעיה. אני לא טיפש ולא ילד. אם זה משנה למישהו אני מסיים עוד חודשיים תואר מהנדס בטכניון. בכל זאת הייתי שמח לקבל פרוט קצת יותר מעמיק מ"להוציא את הצמה של החיווט בתחתית המוח" ואם לא פרוט אז הפניה למקום שממנו אני יכול ללמוד על "מוח", כי כשאני מריץ חיפוש על "מוח" בגוגל אני לא ממש מקבל משהו שקשור לרכב. אני מאוד אוהב ללמוד לבד אבל כשאין לי כיוון זה קצת מתסכל.
אני לא מתכוון לשנות את גישת חברי הפורום ואני בהחלט מאוד מאוד מעריך את העזרה שלכם. אם הייתי יודע קצת יותר הייתי גם מפיק תועלת מרובה מהנסיונות עזרה שלכם.
הצעה כמו של עמית למשל היא מאוד נדיבה אבל יש הרגשה שאתם רוצים לעזור אבל אין לכם חשק לפרט. וכנראה שהסיבה שאני מגיב וכותב כל כך הרבה (כי בדרך כלל הייתי אומר תודה וזהו) היא שאני מרגיש שאתם חושבים שאני טיפש וחסר חוש טכני (מה שבכלל לא נכון).
התשובה של ארילו היתה הכי עניינית לטעמי. נכון שחסר לי ידע בסיסי אבל אין צורך לזלזל. ההפניה שלו למדריך של היינס (דבר שלא ידעתי על קיומו) הוא דבר פשוט ומתבקש ואני אנסה להשיג מדריך כזה ומקווה שאת הידע הבסיסי אני אקבל ממדריך זה.

אז שוב תודה לכם. אני מדגיש שאני לא כועס כי אין לי על מה. אתם רק רציתם לעזור אבל באופן שלא היה רלוונטי אלי.

אם זה מעניין מישהו אני יעדכן כשימצא הפתרון לבעיה.
snufkin מנותק   הגב עם ציטוט