צפה בהודעה יחידה
ישן 20-05-09, 16:06   #23
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
הבעיה העיקרית בבדיקת ניצוץ לפי דעתי היא לא שיקרע בטעות החוט (יקרע, לא נורא כל כך, נזק כספי יחסית קטן). אבל - בדיקה לא נכונה(!) יכולה בקלות(!!!) לגרום לנזק למחשב הרכב, וכאן כבר הנזק (בעיקר הכספי כי החלפת המחשב עצמו היא פשוטה יחסית) - כבר גדול.

זו הסיבה היחידה לדעתי שלא כדאי להתעסק עם זה, אם אין את הידע הבסיסי.
כמו כן לא כדאי להתעסק עם חיישנים ללא ידע בסיסי ביותר בחשמל/אלקטרוניקה (וחלילה לא לזלזל, אבל אם אינך יודע מהו מולטיטסטר אז אין לך את הידע הנ"ל). שוב, הסיבה היא שיתכן שתגרום לנזק מבלי להתכוון, ובסופו של יום במקום להחליף רק אזעקה (אני עדין בדעה שזה קשור אליה) בעלות של 400-500 שקלים, תצטרך להחליף גם חוטי הצתה, חיישנים ולא עלינו מחשב הצתה...

ברגע שהסיכון, הן הכספי והן הנזקי הוא יחסית קטן, אני לא מאמין שתהיה פה בעיה למישהו להסביר לך מה לבדוק, לפרק, להרכיב וכו' (סתם לדוגמא - החלפת שמן מנוע אני מאמין שיסבירו לך בקלות ובפשטות).

קח את זה בהבנה. אם אתה מוכן ל"ניסוי וטעיה" ואין לך בעיה כספית שאם יגרם נזק, אז תחליף את החלק - ערוך חיפוש בפורום על בדיקת ניצוץ ועל כל נושא אחר, ואני מאמין שתמצא תשובות איך ולמה.
לי לדוגמא לא הייתה בעיה להתנסות על האונו לשעבר. במקרה הכי גרוע קופץ לפירוקיה וקונה חלק ב100-200 שקלים. אבל עכשיו בספייס, לא מכיר - לא נוגע. עברתי על למעלה מ15-20 הודעות בפורום עד שהעזתי (וגם זה בחשש) לפרק את בית המצערת ולנקות אותו (שזה יחסית דבר פשוט).
לעומת זאת, שהייתה לי תקלה בכרית האוויר (הנורה של הכרית נדלקה), לא העזתי בכלל לנסות לבדוק מה הבעיה (שהייתה יכולה להיות החל מחוט קרוע פשוט), ופניתי למוסך מורשה מכיוון שאין לי שמץ של מושג איך להתעסק עם המערכת הנ"ל, זו מערכת שלא הכרתי מעולם ואין לי את ההבנה הבסיסית בה. עדיף לשלם לבעל מקצוע עוד 100-200 שקלים, ולצאת בראש שקט לפעמים.