צפה בהודעה יחידה
ישן 15-05-09, 11:48   #1
quadx
Member

הגלגלים שלי: פיאט פונטו HGT
האוטו בולע שמן - פונטו HGT 2001

יש לי פונטו HGT שנתון 2001, האוטו נסע כ85 אלף ק"מ בסה"כ.
האוטו אצלי לא נמצא יותר מחודשיים+, לכן הבחנתי בתופעה רק בחודש האחרון כשהתחלתי לבדוק שמן על בסיס יומי.
אחרי טיפול גדול שכלל תיקון נזילות קטנות, טיימינג, פילטר שמן, פילטר וכו', מילאו לי את כל מיכל השמן מנוע.
לאחר כשבועיים הבהבה לי נורת שמן למשך כמה שניות, במוסך נאמר לי שהייתי ממש על הקצה התחתון של המדיד ונסעתי לשלום.
לאחר כשבועיים ירד לי עוד פעם שמן בצורה חריגה, והלכתי ושם שוב מילאו לי הפעם שמן חצי סינטטי כדי לראות לאן השמן בורח.
לאחר כשלושה שבועות הבחנתי שוב בירידה דרסטית בכמות השמן אשר דרשה מילוי חוזר של 2 ליטר לפחות, החלטתי לרוקן את כל השמן והחלפתי את כולו לשמן סינטטי מלא.
לאחר שהחלפתי הבורג שסוגר את מיכל השמן בתחתית הרכב לא נסגר עד הסוף אז הייתה לי קצת נזילה משם, אז ניגשתי למוסך וסגרו לי אותו כמו שצריך.
היום בדקתי שמן, והמדיד ירד כמעט בחצי ממה שהוא היה, הנזילות שהיו מהבורג שסוגר לא היו כאלה גדולות, מה שכן האוטו עובד בסל"ד גבוהה רוב הזמן.
לאן השמן לעזאזל נעלם?
האוטו לא מעשן עד כמה שאני יודע ובדקתי כמה פעמים, מילאתי שמן סינטטי מלא 5W40, אין נזילות נראות לעין (האוטו עומד בחנייה מקורה ואני בודק כל הזמן).
שמעתי שמועה שאומרת שהמון פונטו HGT שיוצרו בשנת 2001, הגיעו עם בעיות ברינגים שגרמו לאכילת שמן, ואותם מכוניות הוחזרו לסוכנות עקב כך.
אני מודע לכך שכל ה-HGT אוכלות שמן, אבל בשבועיים ירד לי חצי מהמדיד זה הגיוני?!
מישהו גם זרק לי שאולי הקרטר שמן סתום, יכול להיות שמשם הבעיה?
אני מודה מאוד לכל מי שיעזור לי, אני על סף ייאוש.
quadx מנותק