צטט:
במקור פורסם על ידי זאב-ב
אבל הFR לא יושבת כמו הHGT (יציבה) בגלל זה היא יותר נוחה המתלים שלה הרבה פחות קשיחים מניסיון אישי שלי
בהשוואה בין שתיי הרכבים האלה כל מה שהFR מרוויחה בקו ישר בגלל הכח שלה הפונטו סוגרת בסיבובים
בקיצור הHGT הוא רכב ממכר איך אמרה פעם הפירסומת תיפתח גליל תתמכר לצליל מה שכן לא היה מזיק לה טיפה יותר סוסים ומומנט יותר בריא
|
זאב, אל תעלב - אבל זה אוסף של שטויות.
האיביזה SPORT (שזאת פשוט FR עם מנוע 1.6 [במקום ה-1.8T המוכר], חישוקי 16' [במקום 17'] וכל מיני פרטי איבזור מעט שונים וזניחים) אוחזת ויציבה באופן די משמעותי ביחס לפונטו.
ואגב, כל הקטע של קו ישר/סיבובים - שטותי לגמרי.
עם האיביזות (SPORT ובעיקר FR ו-CUPRA) צריך ליישם את הכניסה האיטית לפנייה והיציאה הזריזה מהפנייה - מבטיח לך שהן יעלו לך חיוך על הפנים.
מעבר לזה, מניסיוני, ה-FR וה-CUPRA יודעות גם להוציא את הזנב ולגרום לאקסטרה חיוכים (ולא. אני לא מתכוון לסוג של היגוי יתר עם הרמת בלם יד).
מבחינה דינמית - הפונטו והאיביזה אינן מבריקות בגרסאות הספורטיביות (והלא ספורטיביות כמובן) שלהן.
לפונטו יש מנוע חלש יותר (שנשמע מעולה), בלמים צנועים יותר (אך מצויינים), היגוי קליל וחסר כל רגש ונוחות נסיעה נוקשה וחובטת.
לאיביזה יש מנוע חזק יותר (שנשמע לא רע, יש לו פוטנציאל שיפורים עצום והוא מנוע מצויין בבסיסו), בלמים מכובדים יותר (288 מ"מ ב-FR [שעוצרים לא רע בכלל] ו-312 מ"מ ב-CUPRA [שעוצרים באופן לא פחות ממדהים), היגוי כבד יותר ועם יותר רגש, נוחות נסיעה טובה יותר (פחות ב-CUPRA הקשיחה יותר) ויש לה נטייה עצבנית יותר לתת היגוי (כתוצאה מהמנוע הכבד יותר, הספק/מומנט גבוהים יותר ומתלים מוקשחים בצורה קיצונית יותר) - וגם על זה ניתן להתגבר וניתן ללמוד להנות ממנה ולגרום לה לעלות חיוכים רבים.
לדעתי, הפונטו פונה יותר לכיוון הצעירים שמחפשים רכב ספורטיבי'ש (במבטא גרמני

) עם מנוע חביב, לוק נכון, התנהגות סבבה ועלויות אחזקה נמוכות ביחס לשאר הקטגורייה.
האיביזה פונה יותר לכיוון של החבר'ה שמחפשים רכב ספורטיבי'ש (שוב

) עם מנוע בעל פוטנציאל שיפורים עצום, לוק עצבני יותר, התנהגות מחודדת יותר, אפשרויות שידרוג (מתלים/בלמים - לא רק מנוע) מגוונות יותר ועלויות אחזקה סבירות (גבוהות יותר של הפיאט מן הסתם - וזה הגיוני).
וגדעון, אני עדיין מאוד מחבב את הצהובונת שלך

וזוכר את היום הראשון שלכם ביחד כאילו זה היה אתמול...
וכבר חלפו להן 3 שנים מהנות - שרק ימשיך ככה.
מזל טוב