צפה בהודעה יחידה
ישן 18-04-09, 12:00   #11
BentzZz
חבר מועדון

האווטאר של BentzZz

הגלגלים שלי: HGT
Exclamation טוב אז לבקשת הרבה אנשים הנה סוף סוף תמונות של הצנרת המדוברת

התחיל בזה שנסעתי לפיט סטופ וקניתי פילטר בד אדום פתוח

יום לאחר מכן נסעתי בהמלצתו של אבא שלי לחנות שנמצאת בצמוד לתחנה המרכזית הישנה בת"א "באביגומ 7" מתמחים בגומי צנרות ופלסטיק למיניהם (בצמוד לחנות הזאת יש עוד 2 חנויות שאני לא זוכר את שמם) לאחר סקר קטן בניהם והמלצות על הצנרת הכי טובה - צוברת כמה שפחות חום ולא נמסה או נשרפת ועמידה בחום.
הצנרת שנבחרה - שרשור 80mm ששכחתי את שם החומר שהוא עשוי ממנו אבל עמיד בטמפ' של עד 120 מעלות ועולה 150 ש"ח למטר אחרי הנחות וויכוחים (בחנות צמודה למטר הוא רצה 310 ש"ח על אותו שרשור אבל אם אני קונה את כל ה10 מטר הוא עושה לי אותו ב170 ש"ח למטר - אבל לא רציתי לעטוף את האוטו בצנרת אז וויתרתי :P)
לפי חישוב ממש לא נכון לקחתי 1.2 מטר - ליתר ביטחון ונשאר לי משהו כמו 0.8 מטר.

בנוסף לשרשור הוצע לי לקחת צינור שהשרשור יכנס לתוכו וזה יבודד לי מכל קמצוץ של חום שימצא באזור - אבל זה כבר הגיע לנפח כלכך גדול שזה לא היה נכנס לתא המנוע אז במקום קניתי את אותו חומר אבל דק יותר ומגיע עם מדבקה מצד אחד בשביל להדביק אותו לשרשור באזורים שחסופים יותר לחום (למי שמכיר הצנרת של הHGT עוברת ונוגעת בצינור המים העליון שיוצא\נכנס לרדיאטור

לאחר שפירקתי את הפילטר המקורי - פרויקט רק לפרק את המפלצת הזאת!

ניסיתי להתאים את השרשור מההתחלה ועד לסופו וגיליתי שזאת בעיה! השרשור לא מגיע לזוויות שרציתי! וכשהוא כן מגיע החלק הקדמי (שמתחבר לפתח האויר) מחליק (לא משנה כמה חזק מחזקים את הבנד שמחזיק אותו)
אז החלטתי להשתמש בחלק הראשון והמקורי של הפילטר אויר - הדבקתי אליו את החומר המבודד באזורים שמועדים לפורענות

אליו התחבר השרשור עד כמעט למגע עם המגן גחון כשהפילטר מקבל אויר גם מהיציאת אויר המקורית של הרכב וגם מפתחי האוורור בטמבון.
תוצאה סופית :

מאוד מרוצה! מהרעש , מהתגובות של הרכב אחלה שיפור במחיר מצחיק!
עלה לי פחות או יותר 350 ש"ח כולל הפילטר (הגזמתי עם אורך הצנרת וקניתי 10 מטר מהחומר המבודד!) שההצעה שקיבלתי בפיט סטופ לשרשור ופילטר אוניברסלים זה 850 ש"ח. בהמשך רענן עידן ואני נבדוק את הצנרת המקורית, הבניה שלי והקיט המיוחד שעידן הזמין ונחזור עם פידבקים!
BentzZz מנותק   הגב עם ציטוט