השאלה שנותרה פתוחה היא האם אתה מתכוון להשתמש בויסטה או בXP (או חלילה חלונות 7 השם ירחם חח

)
אני דווקא כן הייתי ממליץ לך על AMD. אישית עובד עם AMD ליבה כפולה כבר שנתיים, המחשב דלוק 24/7, ועד היום לא חוויתי קריסה/בעיה/האטה בזמן עבודה, ובנוסף, המאווררים של המעבדים של AMD שקטים יותר לרוב מה שתורם לסביבת עבודה נוחה (אני ישן שהמחשב במרחק מטר מהראש, ויש שקט בחדר כאילו המחשב לא עובד).
דרך אגב, מה השימוש שלך בפוטושופ ובאיזה גירסה? מכיוון שאם השימוש הוא יחסית מסיבי ובגירסה החדשה בעיקר (CS4) אז כרטיס מסך חיצוני ישפר עד מאד את הביצועים והנוחות עבודה עם התוכנה.
אם אתה בכל זאת נעול על אינטל, אז לפי דעתי הדגמים הבאים יעשו לך את העבודה מצויין (ליבה כפולה כמובן):
Core 2 Duo E7400, 1066Mhz, s775, 3MB
מהירות: 2.8 GHZ
מעבד דיי חזק, שיספיק לך לשנים הקרובות לדרישות שלך ללא בעיה (עלות - 600-700 שקלים)
אם בכל זאת תרצה משהו קצת חזק יותר, אז:
Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB (עלות - 800-900 שקלים)
מהירות: 3 GHZ
מבחינת לוח אם (כמובן בהתאמה למעבד):
של GIGABYTE (למרות שאני אישית לא אוהב אותם במיוחד):
דגם: 73PVM-S2H
עלות: 350-400 שקלים
כרטיס מסך מובנה Nvidia nForce 630
כולל יציאת HDMI לחיבור למסכי HD
של ASUS:
דגם: P5Q-EM
עלות: 600-700 שקלים
כרטיס מסך INTEL X4500HD מובנה
גם כולל יציאת HDMI
זכרונות:
אין מה להסתבך פה.
DDR2 800MHZ
כרטיס זיכרון של 2G של קינגסטון עולה כ-100-150 שקלים.
קנה 2 כאלה (שיצא לך 4GB)
כרטיס רשת, וקול ישנם על הלוחות כבר בכל לוח שתמצא היום.
בקשר לדיסק קשיח - למרות שנפח האיחסון שאתה משתמש בו קטן - לדיסק הקשיח היום יש השפעה עצומה על מהירות העבודה במחשב (אני לדוגמא רואה זאת מאד בהבדל בין המחשב הנייח שהדיסק שלו 7200 RPM לבין הנייד ששם זה 5400RPM).
חברות מומלצות:
Western Digital
SeaGate
ממשק: SATA2
7200 RPM
חוצץ (buffer) - עדיף 32 MB (אם כי גם 16 יהיה בסדר)
נפח מומלץ: 250 GB+ (למרות שיהיה לך קשה למצוא, רוב הסיכויים שתמצא 500GB)
העלויות של דיסקים קשיחים מהמפרט הנ"ל היום - בין 300-450 שקלים.
צורב - כל צורב DVD יענה על הצרכים שלך היום. אני אישית מאד אוהב את הצורבים של LG. עלות דיי זניחה של 120-160 שקלים.
אם בכל זאת חשקה נפשך בכרטיס מסך חיצוני (בעיקר עקב הסיבה שרשמתי בקשר לעבודה בפוטושופ) - אזי:
ASUS:
9500GT Magic
זיכרון: 512 MB מסוג GDDR2
תמיכה בHDMI
חיבור PCIE
עלות: 400-500 שקלים
מבחינת מארז וספק, אני חושב שאתה יכול להסתפק במשהו דיי פשוט ולהשתמש בספק המובנה, כמו שרשמת, אתה לא הולך לעבוד חזק על המחשב, לכן אין כל צורך בשידרוג הספק (מה שהכרחי לדוגמא אם עובדים עם 2 כרטיסי מסך)
בקשר לאל-פסק, זו החלטה אישית שלך
קנייה נבונה