צפה בהודעה יחידה
ישן 13-04-09, 12:41   #23
saar
מישהו מטפל בך?
 
האווטאר של saar
 
תאריך הצטרפות: Nov 2008
מיקום: אזור השפלה
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
הודעות: 1,093
בואו נעשה סדר בדברים כי שוב מתבלבלות פה היוצרות.

שיעורי פיזיקה לא שיעורי פיזיקה, מערכת הקירור צריכה להיות אטומה לחלוטין, כן כן, במאה אחוז. זה שזו לא תמונת המצב המציאותית לא אומרת שהיא לא צריכה להיות אטומה. היא חייבת להיות אטומה ב 100 אחוז.
בעל מקצוע המתעסק עם מזגנים יודע שתורת המקצוע מחייבת בדיקת נזילה, טרם מילוי גז חדש. בדרך כלל הנזילות הן מתא המנוע, גומיות ושסתומים, הוונטילים, צינורות, מקומות חיבור של המדחס, מייבש, ומעבה. לעיתים גם מחיבור היוניט שעל המייבש.
במקרים חמורים בהם הנזילה היא בתוך תא הנוסע, ששם כבר העלות תקפוץ מחמת זה שצריך לפרק את הדש בורד.
כמובן במידה ונתגלתה נזילה מהמדחס עצמו, היא לא ניתנת לתיקון ועל כן מחליפים מדחס.
לאחר שנבדקה המערכת ותוקנו הנזילות ונמצאה אטומה לחלוטין, אז יש לבצע בדיקה, והיה בבדיקה נמצא על ידי שעון שאין לחץ במערכת והמערכת ריקה, יש לבצע וואקום ולאחר מכן הכנסת שמן וגז.
במידה ותוקנו הנזילות והמערכת אטומה, אך נמצא כי יש לחץ מסויים ויש כבר גז אך לא מספיק, אז אין לבצע וואקום, ואין לבצע שימון, אלא רק תוספת גז.
לעיתים בעלי מקצוע מתעצלים ולכן בוחרים באפשרות הראשונה, עושים כבר וואקום שימון וגז.
בעל מקצוע טוב ידע לאבחן בדיוק מה צריך לעשות, מה נורמלי ומה דורש בדיקה, והכי הכי חשוב, בדיקה יסודית של נזילות טרם הכנסת גז ושיחרור הלקוח.
לגבי גז סיני, מוכר, גז זול מאוד, אך בצפיפותו הוא שונה מהגז היקר, ועל כן דופק את המדחס.
וואקום שלא כהלכה ידפוק את המדחס גם כן, מילוי גז שלא באופן מקצועי ולא על פי שעונים, ידפוק גם כן את המדחס.
במערכת אטומה כפי שצריך להיות במזגן יכול לקרר שנים על גבי שנים, בואו ניקח לדוגמא את המקרר בבית, האם אנו מזמינים טכנאי למילוי גז כל שנתיים ???!!! לא, מפני ששם המערכת אטומה לחלוטין.
אותו הדבר ברכב, אם חסר קצת גז, סימן שיש נזילה, נזילה צריך לבדוק, בעל מקצוע אמין ומקצועי יעלה עליה תוך כמה דקות, והטיפול הוא בדרך כלל גרושים, גומי קרועה, שסתום דפוק. במקרים החמורים זה כבר מצריך חשיבה של כל אחד כפי שכתבתי למעלה.
לגבי חורף, כפי שכתב פה חבר פורום זה נכון, בחורף מומלץ להשתמש במזגן פעם בשבוע או בשבועיים, וזאת על מנת שהשמן לא יעמוד יותר מידי זמן, והכי חשוב שהמדחס יזוז וכך ישומן. אך שוב אני מדגיש, גם אם המזגן לא יפעל כל החורף, זה לא קשור לבריחת גז. הגז לא צריך לברוח נקודה.
כן המדחס צריך להיות בפעולה בחורף, וזאת על מנת שהוא ישאר משומן ולא יתקע ולא יזוז במקום, כמו כן שהלאגר שלו יסתובב והגומיה שלו תסתובב שלא יקובעו במקום וישארו משומנים. אך גז לא צריך לברוח. אצל בעל מקצוע מיקצועי זה גם יקרה, כל הפיאטים שהיו לי וגם הנוכחית היו להן נזילות, לאחר תיקון הנזילות, ביצוע וואקום , שימון והכנסת גז בפעם הראשונה, זהו , הן המשיכו לקרר שנים.

העיניין הוא שלבעל מקצועי יותר עדיף לדחוף ללקוח גז ובתוך כמה דקות לגבות ממנו 150 ש"ח ומעלה ולומר לו להתראות בידיעה שהוא יחזור עוד ארבעה חודשים, מאשר לשבת על הרכב שעה ולמצוא שיש נזילה מגומיה שעלותה היא שקל וחצי, ואז לשים גז. ולגבות את אותו המחיר בתוספת גומיה של שקל וחצי. ואז הלקוח לא יחזור יותר. בכלל זה הדגש על נזילות בבעלי המקצוע השונים הוא אינדיוידואלי. כמו כן, תזהרו ותשמרו, היום יש שיטה חדשה לבעלי מקצוע לרמות את הלקוח, אם הם רוצים לגנוב אותו, אז הם פשוט אומרים לו יש לך נזילה מהמדחס, כפי שכתבתי במקרה כזה חייבים החלפה של מדחס כי לא ניתן לתקן, ופה זה הכסף הגדול.
איך תדעו אם עובדים עליכם או לא??!! פשוט, את הנזילה אפשר לראות, בעל מקצוע יראה להם בדיוק איפה הנזילה, בדיוק איך הוא בודק את זה, אתם תראו בעיניים. כמו כן אתם תראו שהוא ממש יושב ובודק נזילות, ולא איזה אחד שבודק עם העין שלו, נהיה לי אדון סופר מן עם ראיה אקסטרה וויז'ן.
__________________
בתקווה שעזרתי, סער

נערך לאחרונה על ידי saar : 13-04-09 ב 12:54.
saar מנותק   הגב עם ציטוט