חג אביב שמח לכל חברי ובאי הפורום.
בקשר למצות, חוץ משולחן הסדר אז רק כמו שרענן אמר ללא טיגון וטבילה בביצים אין מצב.
מתכון 1: מרטיבים מעט מספר מצות,
שוברים לחתיכות קטנות,
טורפים ביצים (כמה שיותר)
אל תוך הבלילה מוסיפים ירוקים (עלי זעתר, עלי ריחן, עלי תרד, וכו..)
מלח ופלפל לפי הטעם,
מערבבים את חתיכות המצות אל תוך הבלילה ויוצקים למחבת משומנת מעט וחמה,
הופכים בעזרת מחבת שנייה ואז מתחילים עם יסורי המצפון.
מתכון 2: מרטיבים בחלב מספר מצות,
שוברים לחתיכות קטנות,
טורפים ביצים,
מוסיפים סוגי גבינות (בולגרית, צאן, צהובה, פתה, אפילו קוטג' הולך)
מלח ופלפל לפי הטעם,
מערבבים את חתיכות המצות אל תוך הבלילה ויוצקים למחבת משומנת וחמה,
הופכים בעזרת מחבת שנייה ואז מתחילים עם יסורי המצפון.
מתכון 3: מרטיבים מעט מצה,
שמים בקצה המצה עלי תרד וסוג של גבינה (עדיף צהובה),
טורפים ביצה,
מוסיפים מלח ופלפל לתוך המצה,
מגלגלים את המצה לצורת גליל טובלים בביצה ומטגנים במחבת עם שמן חם.
__________________
ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא!!!
|