צפה בהודעה יחידה
ישן 16-03-09, 23:25   #23
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
כוס קפה אמרת? כזה אורך הודעה, כבר לקחתי טרמוס (:

טוב מוטי, שוב כמו תמיד אני גם הפעם אדגיש שמדובר לעניות דעתי האישית שלי.

לגבי ההחלטה לקחת מחשב חדש, אתה עשר מוטי, ואני אוהב את זה. אתה מראה שאתה לומד מטעויות, מחשב הזרקה חדש, הוא אומנם מצריך תוספת כזו או אחרת של כסף, אבל תאמין לי שהוא חוסך לך שקט נפשי שעולה הרבה יותר. אני מקווה שחיים החליף לך פלאגים או לפחות בדק שהם תקינים טרם החלפת המחשב.

לגבי שאלתכם על חוטי ההצתה והפלאגים.
הסלילים או כמו שהם נקראים בלשון העם כוהל, שולחים ניצוץ דרך חוטי ההצתה לארבעת הפלאגים. אצלך ברכב יש שני כוהלים, דהיינו שני סלילים, כאשר כל אחד מהם אחראי על שליחת ניצוצות לשני פלאגים.

כאשר חוטי ההצתה אינם מקוריים ואינם עומדים בתקן פיאט (תקן אשר מבקש רמת התנגדות מסויימת, עובי חוט הצתה מסויים, אורך מסויים, רמת סיכוך מסויימת), אז או שיש בריחת ניצוץ, וכתוצאה מבריחת הניצוץ, הניצוץ נוגע בגוף הרכב, ומשם הדרך אל מחשב ההזרקה קצרה ואז ... המחשב הולך.

או שהוא (החוט הצתה) מעביר ניצוץ עני מידי לפלאגים והפלאגים אינם מתפקדים במאת האחוזים כפי שנדרש מהם.

כאשר הפלאגים אינם מקוריים ואינם עומדים בתקן פיאט (תקן אשר מבקש אלקטרודה מסויימת וכו'), אז קיימת כאן סכנה של החזרת ניצוץ, ואז הסלילים ידפקו כי הניצוץ יחזור מהפלאג חזרה לסליל, ואם הוא יעבור את הסליל, הרי שהגיע אל מחשב ההזרקה ו ... המחשב הולך.

יש מודלים של רכבים אשר אינם רגישים לבעיה הזו, או בוא ננסח זאת אחרת, רגישים פחות. נתקלתי בפיאט אונו שהייתה שורפת מודולים על ימין ועל שמאל (מודול הצתה אלקטרונית, מה שהוא עושה זה שליחת אותות לכוהל, הכוהל מתרגם את האות לגל אות אחר ושולח לפי האותות למפלג אשר זה מפלג את הניצוץ לארבעת הפלאגים), מדוע נשרף המודול, בגלל פלאגים שאינם מקוריים.
לעומתו, פיאט אונו קרבורטור שלא היה לה מודול הצתה אלקטרוני, אלא חיישן נמ"ע (כאן היא מקבלת את הניצוץ מחיישן שנמצא בקרנקשאפט דרך גלגל הגיר) ושולחת אותו לכוהל, שם לא תקלתי ברגישות לפלאגים לא מקוריים.

עם השנים המחשבים הפכו להיות רגישים יותר, היות והם מתחברים ליותר חיישנים לקבלת אינפורמציה שוטפת על התנהגות הרכב והנהיגה, ולכן זיוף כלפי מעלה או מטה של רמות התנגדות היא מורגשת ומאוד עדינה. בטח אם מדובר באיטלקיות אשר חשמל זהו הצד החלש שלהם בלשון המעטה.
על כן, חוטי הצתה ופלאגים חייבים להיות על פי הקריטריונים של חברת היצרן , במקרה הזה פיאט.

לא סתם סט חוטי הצתה מקוריים פיאט מתחיל מ 400 ש"ח ומעלה.
כאשר סט חוטי הצתה לא מקוריים לפיאט עולה 75 ש"ח. רואים את ההבדל? תבינו לבד.

אני אדם ששונא שמגבילים אותו מבחינת מקוריות או לא, אך אין מה לעשות, ברומא חייבים להיות רומאים. ועל כן, למדתי שבדגמים מסויימים תחליפי עובד יופי, ומספק את הסחורה במאה אחוזים בדיוק, ולא באחוז אחד פחות מהמקורי. אך יש דגמים מסויימים שיש לעבוד איתם רק במקורי, היות והם באמת רגישים, ותחליפי יגרום לנזק או יעבוד פחות ממאה אחוז.

אגב מי שהולך לקום ולומר, מהההההה סט חוטי הצתה של פיאט מקורי 400 ש"ח ומעלה, למה מי מת?!!!!
קודם שילך לבדוק כמה עולים סט מסכן של חוטי הצתה מקוריים של טויוטה , ואז נראה אם הוא עדיין יקפוץ בראש (:

נערך לאחרונה על ידי saar : 16-03-09 ב 23:31.
saar מנותק   הגב עם ציטוט