|
אחח מוטי מוטי מוטי מוטי, מה יהיה מוטי. אל תדאג, פה אנחנו לא נגיד לך יאללה לך הביתה מוטי (:
קראתי בעיון עם הקפה והעוגיה שלי את הבעיה.
קודם כל תלמד , ברגע שנדלקת לך המנורה (מדובר במנורת הזרקת דלק רק לידיעתך) אף מוסך בעולם לא יכול לומר לך מה מדליק אותה! למעט מוסך מורשה פיאט. למוסך פיאט בלבד יש מחשב ששמו אקזמינר הוא מכוייל ומכיל תוכנות המתעדכנות און ליין עם פיאט, ולכן הוא והוא בלבד יכול לקרוא את קודי התקלות ולהצביע בדיוק על הבעיה. מנורת הזרקת דלק כפי שנדלקת לך, לאוו דווקא מעידה על בעיה באינג'קטורים, לעיתים רבים היא מעידה על חיישן חמצן שאינו פועל כראוי, חיישן טמפרטורה, חיישן כזה או אחר השייכים למערכת הדלק. לכן, הייתי ממליץ לך לגשת למוסך שמשון ביהוד (מורשה פיאט ובעל המלצות חמות) על מנת שיחבר את הרכב למחשב ויבדוק שוב מה מדליק את המנורה. אין דבר כזה בחיים שמנורה תדלק והמחשב לא ימצא מה הדליק אותה, היות ויש ברכבך מחשב רכב אשר שומר בהיסטוריה שלו את כל מה שדירבן את המנורה להידלק בזמן האמת. כמו כן, לידיעתך, גם אם החלק יוחלף אך ורק לאחר מחיקת התקלה מההיסטוריה של המחשב רכב (מתבצעת באמצעות מחשב פיאט אקזמינר הנמצא במוסך פיאט מורשה בלבד) הרכב יתחיל להתנהג נורמלי. משמע, שאם החלק יוחלף אך לא מחקו את התקלה, הרכב ימשיך להתנהג כאילו עדיין קיימת התקלה, אז לידיעתך.
ככלל הייתי ממליץ לך לטפל ברכבך במוסך מורשה פיאט בלבד, היות וזה יחסוך לך הרבה כאבי ראש בעתיד (כפי שנתת דוגמא מצויינת, שמו מזרק של גולף ולא של פיאט. לך תדע איזה נזק אולי נגרם מכך).
עכשיו לאחר המבוא בוא נגש לממצאים שלך,
תוסף דלק (בטח מכרו לך את ה k44) נועד לצורך ניקוי פנימי של מערכת הדלק מפיח ולכלוך, הוא מהווה עזרה ראשונה בלבד לבעיה כמו שלך, מומלץ להשתמש בו באופן שוטף (פעם בעשר אלף קילומטר) בלי קשר לבעיה. אך לבעיה שאתר מתאר הוא לא יפתור אותה זה בטוח.
החליפו חוטי הצתה (בטח לא מקוריים, כך שאני לא יכול לשלול חוטי הצתה), החליפו פלאגים (בטח לא מקוריים, כך שאני לא יכול לשלול פלאגים), החליפו כוהלים (לך תדע איזה כוהלים שמו, כך שאני לא שולל גם אותם). גש למוסך מורשה פיאט, ישימו פלאגים מקוריים של הרכב עם האלקטרודה הנכונה, ישימו חוטי הצתה מקוריים של פיאט עם רמת התנגדות נכונה, ואז ילכו צעד צעד ויבדקו.
אם עדיין מקור הרעידות אינו במערכת ההצתה החשמלית, תמוה בעיניי מדוע לא בדקו לך לחץ דלק. יכול להיות שמדובר במשאבת דלק שהולכת ומקרטעת. ראשית הייתי מחליף את הפילטר דלק (אם ניתן ואפשרי). ובודק לחץ דלק, האם נורמלי, מצב משאבה האם תקין?
לעיתים משאבת דלק מתחילה להתעייף ונותנת סימפטומים כמו שאתה מתאר.
לגבי מערכת הצתה אתה לא יכול להיות בטוח שהיא לא הבעיה, משום שבטח החליפו לך פלאגים וחוטים שאינם מקוריים. לגבי המזרק שוב, אותו הדבר. גש למוסך שמשון ביהוד, תאמין לי שהבעיה תיפתר טיק טק ובלי יותר מידי כאבי ראש.
עוד דבר שעולה לי לראש, הייתי מפרק את כל המצערת ובית המצערת ומבצע ניקוי יסודי. לודא הזרקת דלק תקינה ונקייה.
שוב, חייבים להתחבר לאקזמינר לבדוק מה מדליק את המנורה, לא מן הנמנע שיכול להיות שמדובר במספר גורמים.
נערך לאחרונה על ידי saar : 08-03-09 ב 22:46.
|