צטט:
במקור פורסם על ידי Caveman
יצאת מהמוסך עם מים ברדיאטור במקום שיחליפו לך במקום?
|
כן.
מה שקרה זה שבתחילת חודש מאי 2008 הכנסתי את האונו למוסך הזה להחלפת תרמוסטט ויוניט. באונו הזאת היה מותקן מזגן מקורי, ולכן אף אחד לא מצא חלקים (לפחות את היוניט), ולכן החלטתי להכניס את הרכב למוסך המורשה של פיאט.
במהלך העבודה הייתי בחדר ההמתנה (העלוב), שם היו כיסאות עם המגזין האחרון שסמל"ת מוציאה, אז ישבתי לקרוא.
המכונאי גם כל הזמן הסתתר מאחורי המכסה המנוע, כל הזמן קמתי ויצאתי החוצה והסתובבתי במוסך עצמו.
כשאני בחדר ההמתנה, יוצא המכונאי עם ג'ריקן ריק שהוא הרים מקרבת מקום ויצא החוצה. כמה שניות קודם לכן, הבחנתי במים ירוקים שנשפכו מתחת לרכב. עשיתי 1+1 וטסתי החוצה אחרי המכונאי.
מחוץ למוסך היה ברז, שאליו הם מחברים צינור כדי לשטוף בסוף כל יום את רצפת המוסך, אז מהברז הזה ממש הוא מילא חצי ג'ריקן, ושפך אותו לרדיאטור ברכב שלי.
אח"כ ניגשתי אליו, הצבעתי על המים ברצפה מתחת לרכב ושאלתי אותו: "מילאת נוזל קירור ייעודי"? הוא התגובה: "כן, ברור, כמובן!".
לפי המבט פנים של המכונאי היה נראה שהוא ממש רוצה שאני אעוף לו מהעיניים, אז שילמתי ועפתי משם.
אחרי כמה שעות שהמנוע התקרר, שחררתי את צינור הרדיאטור התחתון, שפכתי את כל המים שהוא מילא שם ומילאתי נוזל קירור חדש, אח"כ ניקזתי אוויר וזהו זה.
יום למחרת היה טיול של המועדון לרמת הגולן, באותו יום נסעתי קרוב ל- 300 ק"מ בהצלחה וללא בעיות.
המסקנה: אם כבר ניגשים למוסכים בעיתיים, לפחות לעמוד ליד הרכב ולא בחדר ההמתנה.