צפה בהודעה יחידה
ישן 10-02-09, 00:57   #10
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
צטט:
במקור פורסם על ידי student
מערכת ABS מודרנית כמו שיש בפונטו לא מאריכה את מרחק הבלימה לא בכביש רטוב ולא בכביש יבש.
מרחק הבלימה מתארך רק בשלג, בבוץ או בחצץ (ממש חצץ ולא כביש משובש) וזה לא המקרה כאן!. צא מהסרט של הארכת מרחק הבלימה זה סיפור שהיה נכון למערכות ה- ABS הראשונות. אין יותר גרוע מאשר לשחרר דוושת בלמים כאשר ה- ABS הופעל כי אז מרחק הבלימה בוודאות מתארך. בדוק וידוע.
לשחרר את דוושת הבלם בזמן פעולת הABS בבלימת חירום זו טעות, אבל במצב המדובר הABS בכלל לא אמור לעבוד...לשם מה ומדוע? מהירות של מתחת ל-50 וכביש עירוני "סטנדרטי" (בור פה ובור שם). במקרה כזה הABS מאריך את המרחק בלימה בוודאות, לאחר פעמים רבות שהוא התערב לי במצבים כאלה, אין צל של ספק שיש הארכה במרחק הבלימה (זו לא "תחושה", אלא עובדה בשטח, הרכב פשוט לא עוצר!) ולפי דעתי זה מהסיבה הבאה:
הABS נועד למנוע נעילת גלגלים ומצב של החלקה - במהירות גבוהה, מצב של החלקה עשוי לגרום למרחק עצירה גדול יותר מאשר מצב של בלימה עם ABS, אבל במהירות איטית יחסית (מתחת ל-50), וללא מצב של החלקה הABS פשוט "מבטל" את הבלימה בכדי לא לנעול את הגלגלים ובעצם זה מאריך את מרחק הבלימה.
בכיכר לדוגמא, ברגע שהABS נכנס לפעולה פשוט הרכב המשיך להתקדם ונבלם בקצב איטי מידי, שיחרור מהיר ולחיצה חזקה מהירה יותר על הבלם גרם לרכב לבלום כמעט במקום, בעוד שעם הרכב היה ממשיך לבלום בקצב שהוא בלם עם הABS, הוא היה ממשיך עוד 4-5 מטרים לערך.
עובדה שאצלי זה היה "כמעט" ואצל רקובי זה נגמר בתאונה.

צטט:
בהנחה שאתה כן נוהג נכון אז או שיש לך לחץ אוויר לא תקין, או שיש לך צמיגי זבל ו/או ישנים או שיש לך בלמים קדמיים גמורים או דיסקים קדמיים מעוותים.
לחץ אוויר אני בודק שבועית. יוצא לי בערך פעם בשבועיים - שלוש ל"תקן" (יורד ב-1 PSI נגיד), ואני תמיד שומר על לחץ של 29 בכל הגלגלים.

צטט:
מניסיון עבר כאשר ה- ABS פעל יותר מדי בקלות פעם אחת הבעיה נפתרה על ידי החלפת צמיגים ופעם שנייה על ידי החלפת בלמיים קדמיים - דיסקיות ודיסקים. בשתי הפעמים, אגב, הציעו במוסך לעשות ניקוי חיישני ABS, שכמובן לא עשיתי.
כמו שאמרתי, הצמיגים במצב תקין (אם אני זוכר נכון של ברידג'סטון) וגם הבלמים, ובכל מקרה הצמיגים יוחלפו בעוד כ7-8 חודשים.
מדוע לא ביצעת ניקוי חיישנים שהוצע לך? הדבר עשוי לפגוע בהם?

צטט:
ועם או בלי קשר - הבלמים בפונטו מ ע ו ל י ם.
מסכים לחלוטין! שהABS לא מתערב ללא סיבה נראת לעין, הבלמים של הפונטו הם בין הנוחים ביותר שנתקלתי בהם (בולמים מעולה, והדוושה לא קשה כמו אבן כמו בחלק מהמכוניות).