צפה בהודעה יחידה
ישן 09-02-09, 21:20   #8
student
Senior Member

האווטאר של student

הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
אולי כדאי לך לשמור יותר מרחק ולבלום בהדרגתיות לפני מכשולים ולא בפתאומיות כדי למנוע כניסת ה- ABS לפעולה.

מערכת ABS מודרנית כמו שיש בפונטו לא מאריכה את מרחק הבלימה לא בכביש רטוב ולא בכביש יבש.
מרחק הבלימה מתארך רק בשלג, בבוץ או בחצץ (ממש חצץ ולא כביש משובש) וזה לא המקרה כאן!. צא מהסרט של הארכת מרחק הבלימה זה סיפור שהיה נכון למערכות ה- ABS הראשונות. אין יותר גרוע מאשר לשחרר דוושת בלמים כאשר ה- ABS הופעל כי אז מרחק הבלימה בוודאות מתארך. בדוק וידוע.

בהנחה שאתה כן נוהג נכון אז או שיש לך לחץ אוויר לא תקין, או שיש לך צמיגי זבל ו/או ישנים או שיש לך בלמים קדמיים גמורים או דיסקים קדמיים מעוותים.

כאשר הצמיג פוגע במכשול אז המהירות שלו יורדת משמעותית וזה הטריגר להפעלת ה- ABS. ככה המערכת עובדת וצריכה לעבוד.

מניסיון עבר כאשר ה- ABS פעל יותר מדי בקלות פעם אחת הבעיה נפתרה על ידי החלפת צמיגים ופעם שנייה על ידי החלפת בלמיים קדמיים - דיסקיות ודיסקים. בשתי הפעמים, אגב, הציעו במוסך לעשות ניקוי חיישני ABS, שכמובן לא עשיתי.

אני מחליף צמיגים כל 3 שנים ולא משנה מה. אני שם אך רק צמיגים איכותיים. ההבדל במחיר שווה כל שקל. אבל זה כבר נידון פה יותר מפעם אחת.

ועם או בלי קשר - הבלמים בפונטו מ ע ו ל י ם.
student מנותק   הגב עם ציטוט