|
שלום מכובדי להלן היעוץ שלי לעניות דעתי האישית
חבל שלא רשמת את הקילומטראז' של הרכב.
1. לגבי קילו שמן ל5000 ק"מ, תלוי כמה קילומטר עשה הרכב, אתה יכול לבדוק בפלאגים אם המנוע שורף שמן. בכל אופן, אני מאמין שאם תתחיל בשרשרת טיפולים בזמן כמו שצריך, לא מן הנמנע ששירפת השמן תפחת עם הזמן. כמו כן, לא מן הנמנע שיש נזילת שמן מן הפאקונג ראש שסתומים מאחורי המנוע שאתה לא יכול לראות או מאזור חיבור אגן השמן למנוע. צריך לבדוק היטב. הייתי ממליץ לך לעשות שטיפת מנוע עדינה מאוד (מישהו שיודע לעשות כמו שצריך ולא סתם לזרוק מים למקומות אסורים), ואז יהיה לך קל יותר לראות נזילות שמן.
2. לגבי סל"ד נמוך, יכול להיות חיישן טמפרטורה תקול, אתה מציין שזה קורה שאתה מניע כשהרכב קר בימים קרים, או שיש לנקות את מנוע הצעדים (נפוץ שנכנס פיח לשם ולעיתים משגע את החיישן צעדים בסל"ד נמוך).
תופעה שאני נתקל בה לא פעם, היא שהמנוע צעדים משתגע (סל"ד עולה ויורד לבדו), כתוצאה מאוויר במערכת הקירור מנוע, לא בוצע ניקוז אוויר כמו שצריך.
3. לגבי תצרוכת דלק, נסה לנקות את בית המצערת עם ספריי מיועד למלאכה, נסה לשים תוסף דלק כמו למשל K44 לניקוי הפיח והמעברים. החלף פילטר דלק + פילטר אוויר, ואז עם הזמן תראה אם חל שיפור.
שים לב, שבדרך כלל הגורם המשפיע ביותר על צריכת דלק לא תקינה, הוא הנהג עצמו. יש הבדל מהותי בצריכת הדלק, בין אם תיסע בדרך בין עירונית כל הדרך על 90 קמ"ש, לבין אם תיסע כל הדרך עם 110 קמ"ש. הבדל של שמיים וארץ. גם תאוצת הרכב, כיצד אתה מאיץ, באופן אגרסיבי או לאט לאט, קח זאת בחשבון! פעם נסעתי עם בחור שטען שהרכב שותה לו דלק, ראיתי איך הוא נסע, וניבהלתי מאופן נסיעתו! הרכב היה פיקס, הנהג על הפנים!
4. חום מנוע, ברור ושקוף שאתה מתאר התנהגות של רכב ללא טרמוסטט. הכל תקין אצלך, תיהיה רגוע לגבי החום מנוע. תמיד להיות עם עין אחת עליו, ברגע שעבר את החצי, משהו לא תקין! אם לא עבר את החצי, הכל בסדר , תיהיה רגוע בעיניין הזה!
מקווה שעניתי וייעצתי לך כשורה.
|