|
זהו, הוסדרו כמעט כל הבעיות שהיו קשורות להצתה והרעש מהאלטרנטור.
הייתי היום במוסך - התקינו לי את החיישן למדה (חמצן - מי שלא מכיר), ובוצע בדיקת 4 גזים (ערכי למדה 0.993 CO2 0.01% ו CO 50 ומשהו). החיישן הישן היה כולו פיח . היום אמלא מיכל דלק - ונראה כמה החמודה תאכל. דלק כמובן. אם הייתי יודע שזה כל כך פשוט להתקין את החיישן הייתי עושה את זה בעצמי. (לגבי המחיר למי שמעוניין : 120 לקח על הבדיקות והתקנה , 200 חיישן עם 3 חוטים).
אגב הבחור הבחין בהצתה מאוחרת וכיוון את ____ (לא זוכר איך קוראים לדבר הזה שבפנים מסתובב לו משהו ונותן זרם הצתה למזרקים). כיוון אותו על ידי כך שפשוט שחרר קצת את הברגים וסיבב את ה___ עם סיבוב השעון עד השמע צליל מנוע טוב. כנראה זו הסיבה הייתה שכאשר הייתי לוחץ על גז, בטורים נמוכים - במיוחד, האוטו היה מתנודנד, ו בנוסף לזה לפעמים נכבה בעמידה. עכשיו כמובן נשמע יותר טוב , הרעידות פסקו אך יש לשים לב שלא עד הסוף, כנראה שצריך לכוון עוד קצת. בזמן הנסיעה בחזרה הביתה המנוע לא נכבה ואפילו לא הראה סימני שיעול אפילו פעם אחת.
את האשמות לגבי מקצועיות של מוסך פיאט עכו אני לוקח בחזרה. ה"בוחן" שלהם ניגש אלי שוב פעם כשהצגתי בפניו את העובדות (עם החגורה והרעש והמים) והסביר בדיוק מה לא בסדר: הוא אמר שכנראה צריך להחליף מיסבים ואבני פחם. ואז שאלתי למה הוצע לי לקנות אלטרנטור כשאפשר היה לתקן את הבעיות. הוא אמר שלא ידע אם הדבר ימנע בעיות ובקיצור לדעתי ניסה לחמוק מהתשובה.
ליד אותו מוסך ששמו לי חיישן יש מוסך חשמלאות - ג'וני.
(אגב, המוסכניק מהמוסך הראשון, כשביקשתי ממנו לראות - לשמוע יותר נכון מאיפה הרעש ,כמו דוקטור דרך ההאוזניות, , אמר שהרעש מהמיסב בגלגלת שליד האלטרנטור)
ג'וני ניגש לראות מה הבעיה והראה שהרעש נובע מהאלטרנטור - וזה נכון הוא אכן עשה רעש כשמסובבים אותו ביד, והציע לי להחליף את 2 המיסבים ואת האבנים פחם 150 שח. הסכמתי, אך הבעיה לא נפתרה ואז גם ג'וני לקח מברג , הצמיד לגלגלת שליד האלטרנטור ולאוזן ואמר שהרעש נבע מהגלגלת ולא מהאלטרנטור. אמר סליחה , וכמו כל בן אדם שלא בקשרי משפחה עם המוסכניק לא נותר לי מה לעשות אלא בשקט להסכים שיחליף לי גם את המיסב של הגלגלת הזאת בעלות נוספת של 100 שח. מצד שני, עכשיו אהיה בראש שקט שהאלטרנטור לא אמור לעשות בעיות בעתיד הקרוב. הרעש נעלם ומתח הטעינה כשהמנוע פועל היה 14.20 וולט - לא רע.
בסופו של דבר אני מאוד מרוצה מהיישור קו שעשיתי. המחיר של זה כמובן גבוה : 8,150 שח (מתוכם 4700 על האוטו עצמו ו 900 טסט), והרבה הרבה אמוציות (עצבנות, פחד מפני תיקון יקר מדי וכו.)
נקווה רק שמייסב לחץ בתיבת הילוכים לא יחליט לשבוק חיים בקרוב ( אם כן אז זאתי תהיה ההוצאה היקרה שתשבור לי את התוכנית של "לא לחרוג מ 8 אלף בקניית אוטו")
מקווה שנהניתם והשכלתם מקריאת השרשור
בברכה , ליבר
|