צפה בהודעה יחידה
ישן 07-01-09, 00:48   #7
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
אפשר להתווכח על זה עוד הרבה, אבל זה מה שנמסר לי ע"י בעלי מקצוע.

מד חום המנוע עולה בהדרגה לחצי תוך מרווח זמן שנקבע לו מראש ע"י תכנות המחשב, ונשאר עומד באמצע ללא תזוזה כלל, בעוד שהטמפ' האמיתית נעה סביב 87-107 מעלות. בפועל- אתם לא מרגישים- הריי מד חום מנוע עומד על החצי! וגם נהג ברכב ללא מד חום מנוע לא מרגיש- הריי שום נורה לא נדלקה!
האם נראה לכם הגיוני שמד חום המנוע נשאר תמיד על 90 מעלות? זה בלתי אפשרי. המאוורר עובד, נכבה, אתם נוסעים בפקקים, בכבישים מהירים- הטמפ' תמיד משתנה, קיץ/ חורף, רק אתם לא יודעים מזה בכלל.

כשיש ירידה בטמפ' מתחת ל- 87 מעלות, רק אז מד חום המנוע יחל לרדת.
כשיש עלייה בטמפ' מעל ל- 107 מעלות, אך ורק אז שעון החום יחל לעלות מ- 90 מעלות, ולכן רובם המכריע של היצרנים פשוט החליטו להעיף את השעון הזה משם. ברכב ללא שעון הנורה האדומה תידלק באותה נקודה: ב- 107 מעלות- זהה לחלוטין.
מסקנה: נהג שנוהג ברכב זהה עם מד חום מנוע ובלי מד חום מנוע- יקבל באותו זמן בדיוק התראה על בעיה אפשרית.

כל זה לא תקף על המכוניות הישנות כדוגמת האונו והפונטו דור ראשון, מכיוון שהעסק שם מכאני ולא ממוחשב ולכן מד חום המנוע מקבל מידע אמיתי בזמן אמת. לעומת זאת אם אין מד חום מנוע, כשיש תקלה היא נדלקת מאוחר מידי.

אני גם הייתי לחוץ בהתחלה ורציתי להחליף את הלוח לזה המפואר או להתקין שעון חום, אבל אחד אחרי השני הודיעו לי שזה אחד הדברים הכי מטופשים שהם שמעו- ברכב ממוחשב אין צורך בשעון חום. חוץ מזה בעל מכון לספיטומטרים מת"א שהתייעצתי איתו גם, אמר שבלוח הזה יש אימובילייזר שזו צרה בפני עצמה.

אני חושב שבמכוניות החדשות אפשר להפסיק לקרוא ללוח הזה "לוח שעונים", אלא "לוח נוריות"...

בנוגע ליציבות השעון:
באופן חד משמעי אם המחוג לא יציב- יש בעיה כלשהי. (לא תקף לשעונים מכאנים).
טרמוסטט, חוסר מים, משאבת מים פגומה, פריצת אטם ראש מנוע, חיישן חום תקול ועוד.

נערך לאחרונה על ידי stio : 07-01-09 ב 01:00.
stio מנותק   הגב עם ציטוט