|
אליקו,
קודם כל צביקה ראה את הרכב לא לפני 3 שנים (אז היה הטיפול בקרב'), אלא בתאריך 12.9.08 במפגש, ולפניו ב- 22.2.08 (אז גם נפתח מכסה מנוע וצביקה בחן את כל העסק וגילה בריחת ניצוץ ונזילת דלק שטופלו).
צביקה לא רשם ולא התכוון שייגרם נזק למנוע מהחלפת שמן (ברור שלא מערבבים 2 סוגי שמנים) אבל למכוניות ישנות עדיף למלא צמיגות 20-50, אתה בעצמך רשמת/ רמזת שצמיגות שמן אחרת תהייה מיותרת ובזבזנית.
לגבי הנזילות מים: המוסכניק אמר לי שהוא מזהה סימנים קלים לנזילה עוד לפני המון המון זמן ואפילו כתב זאת בכתב יד על אחת הקבלות לאחר הטיפול, אבל הרכב לא איבד שום מים, אז בשביל מה לפרק חצי אוטו?
שאני מתכוון "לא איבד מים" אני מתכוון שלא הוספתי לו טיפה אחת של נוזל קירור מאז שהחליפו את היוניט והטרמוסטט, ואז נשפך קצת נוזל קירור על הרצפה והוספתי מהג'ריקן שהיה בתא המטען.
אז לפני שאתה שולח אותו לפרק טיימינג (שאגב נעשה לא מזמן), גיר, מצמד וגלגל תנופה- שייעקוב אחרי מפלס נוזל הקירור כמובן...
לגבי הנזילות שמן: הרכב אצלי חנה תמיד בחנייה מסודרת, או על הכביש או בחניה הפרטית מאחורה. אם היו נזילות שמן כאלו רציניות הייתי בוודאות מלאה מבחין בזה ושולח את הרכב מיד למוסך, בגלל ששמן מנוע איכותי עולה היום יקר מאוד (60-70 ש"ח לג'ריקן של 5 ליטר) ולכן חבל על כל טיפה שנוזלת למטה.
מה שזיהיתי זה טיפה אחת או שניים במרחק לא גדול מהשניה ולא יחסתי לכך חשיבות (הזעות).
כל שבוע ביצעתי לבד בדיקה של שמן מנוע ונוזל קירור כאשר המנוע היה קר ועמד על משטח ישר. נוזל קירור הוא לא היה מאבד, לגבי שמן מנוע היו שבועות שלא הייתי מוסיף בכלל, והיו שבועות שהייתי מוסיף קצת. בכל מקרה ג'ריקן שמן של 5 ליטר הספיק לי לבערך שנה שלמה, בטח ובטח שלא מדובר בנזילות כמו שתיארו כאן, אין לי מושג מה קרה, אבל צריך לזכור שזה רכב ישן (15 שנה זה לא צחוק) ולכן אני לא מתפלא על הממצאים, זה יכול להיות. חלק מסויים יכול להתקלקל בדיוק מחר, אין מה לעשות חוץ מלהיות קשובים לרכב.
לטעמי עדיין נעשו מס' פעולות מיותרות, אבל לא מזיקות כמובן (כל המרבה זה משובח):
-לא נעשה שיפוץ קרבורטור כמו שחשבנו, אלא רק הוא פורק כדי לבדוק את מצב האטמים.
- החלפת פלאגים היתה מיותרת, אך אני מסייג את דבריי בנוגע לפלאג הסדוק. יכול להיות שמשם ברח ניצוץ? ואיך פלאג יכול להיסדק תוך 5 חודשים? האם זאת אשמתו של המוסכניק שהחליף פלאגים בטיפול בחודש 6, אולי זה נסדק לבד, אולי הסדק נגרם בפירוק הפלאגים שהיה עכשיו?
- החלפת שמן לא פותרת נזילות שמן.
- החלפת מסנן שמן גם כן לא פותרת כלום.
בכל מקרה שמחתי לשמוע שמטפלים ברכב בצורה יפה שכזאת.
|