צפה בהודעה יחידה
ישן 31-10-08, 22:51   #13
Exp[e]rt
Junior Member

הגלגלים שלי: פיאט אונו 70S
גיא ,שלום,
שלא תבין אותי לא נכון , לא אמרתי לרגע שהאוטו לא היה שמור ומטופל כמו שצריך ,כול מי שראה את האוטו התלהב מכמה שהוא שמור , וקיבלתי הרבה הצעות מאנשים שמעוניינים לרכוש.
לאחר שהרכב עמד בחנייה מסודרת , היה כואב ללב להתעורר כול יום ולראות כמות שמן לא קטנה על הרצפה , ובמשך שבועיים, הוספתי כליטר שמן , מזה שהשארת לי באוטו,מכיוון שהיה איבוד שמן בכמות כה גדולה , החלטתי לעשות בדיקה מקיפה לכול הרכב, נמצאו נזילות שמן מאטם מכסה השסתומים , מהקרטר , ואיפשהו בין המפלג לראש המנוע . ראש המנוע לא היה מחוזק כצריך, ולכן הייתה נזילה מאטם מכסה השסתומים,נוסף סיליקון , וחוזקו הברגים. האטם של הקרטר, לא היה ניתן למצוא בנפרד אלא צריך לקנות קיט שלם לאוברול , לכן הוא לא נקנה, הבעיה סודרה גם עם הוספת סיליקון יעודי.
במהלך תקופה זו, הרכב איבד עוד כליטר שמן, ולא נשאר לי שמן ממה שהשארת לי, לכן החלטתי להחליף שמן ופילטר שמן. השמן שנבחר הוא של חברת "ZIC" בצמיגות 20-50.
נבדקו המצתים, הראשון והשלישי היו בסדר, השני היה מלא בשמן , והרביעי סדוק קצת, לכן הוחלט להחליף גם 4 פלאגים חדשים של חברת NGK.
הייתה נזילת מים ירוקים מאחד הצינורות מכיוון שהייתה קורוזיה, הבעיה סודרה בקלות , אך עדיין ישנה נזילה שאני מתקשה לעלות עליה, באיזור בין הגיר והמנוע.
הרכב לא היה מתחמם כלל , הכול עבד תקין, אך מהסתכלות על המים הירוקים ברדיאטור, נתגלה לכלוך ודיי הרבה, ולא , זה לא שאריות שמן. לכן הוחלט לנקות את הרדיאטור עם חומר ייעודי של חברת "WURTH" שמוסיפים למים כאשר הם חמים , ואז מרוקנים את כול המים. לאחר מכן , הוספתי מים ירוקים של חברת "PRESTONE".
כול צינורות הדלק הוחלפו, מכיוון שהרבה מהם גילו סימנים של יובש , והיה חשש לבריחת אויר.
הקרבורטור פורק לא למטרת שיפוץ , אלא על מנת לבדוק את מצב האטמים, לא הייתי אצל איש שמתמחה בקרבורטרים עדיין, האטמים היו במצב טוב, והקרבורטור עבר ניקוי קליל אך לא יסודי, ובזמן הניקוי, מצאנו שה"דיאפרגמה" פגומה , וצריך להחליפה. עוד לא החלפתי אותה, מכיוון שעוד לא מצאתי אחת מתאימה. וזה בעיקרון מה שנעשה עד עכשיו לרכב.

נערך לאחרונה על ידי Exp[e]rt : 31-10-08 ב 23:08.
Exp[e]rt מנותק   הגב עם ציטוט