|
קודם כל ברוך הבא למועדון!
ראשית, ברצוני להתייחס לטיפול שעשית לאחר קניית הרכב:
החלפת מסנן שמן, שמן מנוע החלפת פלאגים וניקוי קרבורטור ורדיאטור היתה מיותרת לחלוטין, מדובר בבזבוז כסף, אם היית מתייעץ איתי הייתי אומר לך.. אתה תמיד יכול להתקשר אליי בכל שעה, גם אם אני בשיעור אני אצא כדי לענות.
הרכב הזה עבר טיפול 10K מלא בחודש 6/2008 (ראה ספר קבלות מקורי וקבלות מפורטות על הטיפול ופירוט החלפים), כל החלקים שהוחלפו ברכב היו חדשים לחלוטין. לא היה צריך לעשות שום יישור קו ברכב.
טיפול בקרבורטור בוצע ע"י צביקה ב- 4/2005 ומאז לא היו לי שום בעיות של גמגומים או כיבויי מנוע וכ'.
נזילת מי רדיאטור: מאיפה היתה נזילה? הרכב לא היה מאבד מים.
נזילת שמן מנוע: אני החלפתי פעמיים את אטם מכסה השסתומים ופעם אחת מחזיר שמן. הנזילות פסקו לחודש/ חודשיים ואח"כ התחדשו. הבנתי שצריך להשתמש באטם מכסה שסתומים מקורי אחרת הנזילות יחזרו.
קח בחשבון שתמיד יהיו הזעות שמן, לא צריך להתרגש, מקסימום מוסיפים קצת. השארתי לך ג'ריקן שמן 5 ליטר חדש בתא המטען (כנ"ל נוזל קירור), אפשר לבדוק לבד.
1. קודם כל בספר הרכב המקורי שנתתי לך יש הוראות כיצד להניע את המנוע בטמפ' חיצונית מתחת ל- 15 מעלות ומעל 15 מעלות. בכל מקרה, תמיד, יש למשוך את הצ'וק עד סופו לפני תחילת ההתנעה. אינני יודע על אילו הצפות אתה מתכוון, זה מה שהייתי עושה ולא היו בעיות.
סדר ההתנעה מתנהל כך:
א. פתח סוויץ'.
* כעת תן 2 לחיצות בודדות על דוושת הדלק.
ב. משוך את הצ'וק עד סופו.
ג. תן סטרטר ובו זמנית פמפם ע"י דוושת הדלק.
ד. המנוע יניע, עזוב את דוושת הדלק, הטורים ייתיצבו והחל מיד בנסיעה.
ה. תוך כ- 10 שניות החזר את הצ'וק עד לחצי, ועד ל- 2 דקות החזר אותו למקומו באופן מלא. נורת הצ'וק תכבה.
* ייתכן שנדרש לעשות כיוון בקרבורטור כי פעם המנוע היה מניע גם בלי גז.
2. התופעה שהזכרת מוכרת לי מהתנעות ללא צ'וק ולא משנה האם הטמפ' החיצונית נמוכה או גבוהה. חייבים תמיד למשוך את הצ'וק, אם לא הסל"ד לא יהיה יציב.
במידה ויש בעיות התנעה הייתי מכוון למחשב הצתה, שידוע כבעייתי מאוד בכל דגמי ה- 1.4 באונו.
פעם אחרונה שהוא עשה לי בעיות זה בחודש 9/2008 בטכניון. המנוע לא הניע בכלל ונגיעה קלילה בצמת החוטים שמובילה אליו והוא הניע ישר, כנראה אין מגע.
הבעיה טופלה ע"י דני ממצת אור, התיקון של הארקה עובד, אבל עושה רושם שיש שם בעיה אחרת והיא חוסר מגע בצמת החוטים. מכיוון שאינני מומחה אלו רק השערות.
בנוגע לבריחת ניצוץ- צביקה, אתה זוכר שבאחד מהמפגשים האחרונים באיקאה אני הראתי לך שיש בריחת ניצוץ? הגענו למסקנה שזה מאחד מהחוטי הצתה, ולכן הם הוחלפו למקוריים של פיאט שהוזמנו בעבורי מאיטליה (לא היה במלאי, הרוב קונים זבל סיני) ועלו לי 313 ש"ח (יש קבלה מהמורשה) ולכן אין צורך להחליפם. אם אתה מזהה בריחת ניצוץ בדוק את מכסה המפלג מבפנים או הפעל את המנוע בתנאי חושך מוחלט וראה מאיפה בורח הפעם ניצוץ, סיכוי אפסי ביותר שזה מהחוטי הצתה.
דרך אגב הוחלפו גם צינורות דלק בגלל נזילה לא מזמן, לא ברור לי למה הוחלפו שוב צינורות.. על אילו צינורות מדובר?
אליקו, ניקוי רדיאטור עשיתי בחודש 4/2008 (יש קבלות כמובן). ממש הוציאו את הרדיאטור החוצה וניקו אותו באופן יסודי, הנוזל קירור הוחלף באותו היום גם כן, אני הייתי כמובן ליד הרכב. אם הוא נסתם שוב אינני יודע אבל לא היו בעיות התחממות בשום צורה כלשהי.
אגב צביקה: אני השתמשתי תמיד בצמיגות שמן 20-50 כמו שהמלצת לי מאז הטיפול בקרבורטור, השמן מנוע שהוחלף בטיפול בחודש 6 היה גם בצמיגות כזו, וגם הג'ריקן שמן החדש היה בתא המטען היה עם צמיגות כזו.
נערך לאחרונה על ידי stio : 31-10-08 ב 15:03.
|