צטט:
במקור פורסם על ידי Exp[e]rt
שלום,
רכשתי לפני כ-3 שבועות פיאט אונו 70S , מודל 93 המוכרת היטב בפורום( האונו של גיא ,הידוע בפורום בכינוי "stio").
מיד לאחר הרכישה , הרכב עבר בדיקה וטיפול מקיף , על מנת להיות עם ראש שקט, למרות שהרכב עבר אצל הבעלים הקודמים טיפול לא מזמן.
סודרו נזילות שמן, נזילת מי רדיאטור , הוחלפו מצתים ,צינורות דלק , פילטר שמן מנוע , שמן מנוע ,ניקוי קרבורטור, ניקוי רדיאטור והחלפת מים ירוקים.
נשארו עוד כמה בעיות שמציקות לי.
1) הרכב עושה בעיות בהתנעה , כשהמנוע קר לגמרי, אני מנסה להניע , הרכב מניע מיידית ונכבה מיד, אני מנסה פעמיים שלוש, ומוסיף עם ההתנעה לחיצה על דוושת הדלק והאוטו מניע. כשהמנוע חם , אני מנסה להניע 3-4 שניות, בלי גז , והרכב לא מניע, אני לוחץ על דוושת הדלק, מרגיש שהמנוע נחנק לשנייה ואז הוא מניע.לפעמים אם אני ממשיך לנסות להתניע ל 5-6 שניות בלי גז,האוטו מניע. מה יכולה להיות הבעיה ? יש לציין שבאף מקרה אני לא משתמש בצ'וק הידני.
2) לאחר שהרכב מניע, לא משנה אם המנוע קר או חם , האוטו מגמם, לא שומר על סל"ד יציב ולפעמיים לשנייה מרגישים שהמנוע הולך להיכבות , אך הוא לא נכבה. במהלך נסיעה , אם למשל אני נוסע על הילוך שני בסל"ד נמוך, לוחץ טיפה על דוושת הדלק , האוטו מתחיל לגמגם ולרעוד.
בכול המקרים הריח של שריפת הדלק לא תקין .
אני חושד במחשב ההצתה הקיים ברכב מסוג DIGIFLEX 2, אך אין לי את המעגל החשמלי שלו על מנת שאוכל לבדוק אותו, נגיעה בצמת החשמל המחוברת למחשב לא משפיעה כלל, נבדקה התנגדות בין צלעות המחשב למינוס של המצבר , והתוצאות שהתקבלו הם בסביבות ה-5 אוהם ( לא יציב..). אם למישהו יש את המעגל החשמלי של המחשב , אשמח אם יעלה אותו , ואם ישנן דרכים מוכרות לבדוק את המחשב , אשמח לשמוע.
תודה
|
שלום רב, ומזל טוב בקניית הרכב, קנית רכב שמור בצורה יוצאת דופן!
הרכב ובעליו מוכרים לי אישית, וכמדומני, שגם היסטוריית הרכב ידועה ומוכרת לי.
לצערי היית פזיז מדי, בישור קו שעשית, משום בעיית המחשב דיזיפלקס, לא הבעייה שלך כרגע, והוא טופל בעבר, אצל מומחה בשם דני זומרשטיין מחיפה
את הקרבורטור אני אישית שיפצתי לפני כ3 שנים.
מעולם לא היתה לגיא בעייה עם הקרבורטור, מאז הטיפול שלו בקרבורטור אצלי, לכן לדעתי הטיפול בקרבורטור היה לדעתי מיותר, ולדעתי הבעיות שהזכרת , על קשיים בהתנעת הרכב, ובריח הדלק הבלתי שרוף, הם הסיבה העיקרית לבעייתך.
המלצתי חזור למכון קרבורטורים שטיפלת בו בקרבורטור, ואפשר לו לבדוק, ולכוון שנית את הקרבורטור, ולכוון את הCO!
חובה למשוך צוק עד שני שליש ממהלכו, בעת התנעת מנוע קר, וניתן להתחיל בנסיעה , מידית יחד עם צוק משוך, תוך שלושים שניות מההתנעה, ללא צורך בחימופ המנוע, תוך כדי נסיעה איטית, ולהחזיר הדרגתית את הצוק, תוך מקסימום שני דקות מההתנעה.
אנא חזור ועדכן בנושא.
ובשלב זה, אל תתמקד במחשב הדיגיפלקס, והחלפת חוטי הצתה איכותיים מתוצרת
בירו, בוודאי לא יזיק, אם כי אינני בטוח שזאת הבעייה לקשייי ההתנעה הנוכחיים.
בברכה
צביקה