צפה בהודעה יחידה
ישן 22-10-08, 20:42   #1
agent5
Senior Member

האווטאר של agent5

הגלגלים שלי: פיאט פונטו HGT
Send a message via Skype™ to agent5
ריח דלק לעיתים + נזילת דלק מהHGT

שלום לכם,
אולי מישהו שיודע יכול לענות לי על הבעיה הזאת. יש לי HGT 2001 ומדי פעם אני שם לב בעת חניה לריח קל של דלק. בהמלצה של חיים ממוסך "שמשון" בדקתי את התחתית של הרכב איפה שהמיכל ובכמה בדיקות שהרחתי דלק, תמיד היה יבש, כמו כן המצב של המשאבת דלק ע"י הרמת הכיסא האחורי, הוצאת ה3 ברגע פיליפס ובדיקה שהכל יבש ואכן הכל יבש ומאובק ואין שום זכר לרטיבות (וגם ריח).
עד כאן טוב ויפה. אמרתי לעצמי שאולי זה רק קצת ריח אחרי נהיגה ממושכת.

היום, מילאתי דלק בתחנה, בגלל שאני מכניס את הראש של הזרנוק הפוך כדי שיתדלק הוא ממלא עד הסוף (ולפעמים גם טיפה משפריץ כמה טיפות לפני שהתדלוק מפסיק). נסעתי הביתה כ-4 ק"מ ואז בחניה ראיתי שהמיכל דלק מטפטף מהתחתית בקצב של טיפה כל שניה, לא הצלחתי לראות מקור כי כניראה מדובר בחלקו הנסתר\עליון של המיכל.
שוב, פתחתי את התא של המשאבה לבדוק- הכל יבש, הסתכלתי מקרוב על צנרת כמה שיכולתי וכו' ולמראית עין הכל ניראה תקין.

בינתיים אחרי כ-20 דקות התיפתוף הפסיק לחלוטין- הכל כמעט התאדה לגמרי.

השאלה שלי היא- האם מישהו נתקל בתופעה כזאת?
אולי פשוט מילאתי יותר מדי דלק ויש איזשהו ניקוז מסויים? היום אני מקשר שהיו הרבה פעמים שלא הרחתי דלק ואולי באמת זה קשור מפלס הדלק במיכל אחרי תדלוק. דבר נוסף, יש לציין שבאמת בזמן שהיה טיפטוף שמעתי קצת רעשים של בועות\אויר או משהו קרוב למיכל דלק. אולי צינור פגום?
לא סביר שזו המשאבה לאור מה שציינתי, נכון?

אם למישהו יש רעיונות, אשמח ואודה..

-דוד
agent5 מנותק