צפה בהודעה יחידה
ישן 14-10-08, 15:03   #19
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
צטט:
במקור פורסם על ידי רקובי צפה בהודעה
לפעמים אני מתפלא על השאלות פה.
למה שלמוסך יהיה מחיר קבוע? איזו מן תחרות יש במחיר קבוע?
אני אנצל את הבמה הרעועה הזו לפרוש את משנתי:

היום, בכל עסק, חובה לרשום מחירים למוצרים. במוסך זה קשה יותר, כי אין מדפים עם מחירים.
עם זאת, יש מחיר שעה "קבוע". אבל מתי בפעם האחרונה קיבלת הסבר לכל טיפול עם פירוט מדוייק וקבוע של שעות? מתי מחיר החלק היה קבוע? קח טיפול זהה במוסך והשווה לאותו טיפול, אבל של מישהו אחר, ברכב דומה - מבטיח לך שתהיה שונות במחיר. לפעמים אפילו גבוהה.

מה אני רוצה להגיד? המחירים שאתה רואה הם "לראותם בלבד". הם נותנים לך מושג. אבל בסופו של דבר המחיר מורכב מהרצון של בעל העסק לגבות את המקסימום האפשרי, ובין הרצון שלך למינימום ה(לעיתים) בלתי אפשרי. התפשרות. בפועל, כנראה שתשלם את מחיר השוק, שכן אף עסק אינו קובע לעצמו את המחיר - אלא הוא מתאים את עצמו לשוק.

זה כמובן, לא אומר שלא ניתן לגבות יותר כסף כאשר מדובר במקרה שבו אין תחרות. אולי כי זה מוסך מורשה יחיד באזור, ואתה לא תיסע שעה למוסך אחר, כדי לחסוך 100 ש"ח במחיר, אבל להוציא את זה בדלק, נכון ?

זו הסיבה שבכל מורשה תקבל מחיר אחר. זו הסיבה שבמרכז, המחירים דומים יחסית בין המוסכים (ובין כל סוג חנות/עסק אחר) - אם כי גבוהים יותר בגלל רמת החיים הנחשבת גבוהה, ובגלל הביקוש הרב שיש באזור מאוכלס מאוד. לעומת זאת, בצפון לדוגמא, אולי מחיר של מוצר יהיה נמוך יותר מבמרכז, אבל כדי להשוות מחיר, תצטרך להתאמץ מאוד להגיע למקום הקרוב הבא.

על כל האמור לעיל, תוסיף את שיטת מצליח (' האם המוכר הצליח לדחוף לך מחיר גבוה יותר והסכמת לשלם'). והנה לך מערכת השוק בגדול. אין לי כוח לכתוב יותר...
או.קי, הבנתי, תודה
תמים שכמוני חשב שאם זה מוסך מורשה של פיאט הוא איכשהו אמור לעמוד בנתונים שמציבים לו, אבל מסתבר שכל אחד עושה כראות עיניו.