צפה בהודעה יחידה
ישן 29-09-08, 18:02   #25
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
לא מספיק. 1 ליטר מרוכז=2 ליטר מהול. אולי 3 ליטר, כי חלק מהמוסכים המציאו שצריך למהול את הפאראפלו פי 3 ולא פי 2 לפי ההוראות.[/quote]

בדיוק מה שגם אני חשבתי. לצערי לא יצא לי להגיע למוסך בסוף היום עקב עבודה, אך בהזדמנות ראשונה (אפילו שישי הזה אני מאמין) אכנס לשטיפה+מילוי של נוזל הקירור, רק בשביל להיות רגוע לחלוטין (כרגע בכל אופן נראה בסדר, מבחינת התחממות המנוע מתחמם כרגיל עד החצי).

ואם כבר נצל"ש בקשר לטרמוסטט...
ברמת העיקרון לפי הידוע לי, כל זמן שהמנוע לא חם מספיק, אז הטרמוסטט אמור למנוע מעבר מים קרים (או להפחית אותו לפחות?) למנוע, וכך לאפשר למנוע להגיע לטמפ' אופטימלית מהר יותר, וברגע שהגיע לטמפ' אופטימלית, לווסת את מעבר המים כך שטמפ' זו תישמר, לא תעלה ולא תרד.

עכשיו מעבר לזה, שבעליות ממש קשות, בימים חמים עם מזגן - המחוג כן עובר את החצי ב2-3 קווים בממוצע (ויורד מיד לחצי לאחר 10-20 שניות נסיעה במישור), שמתי לב לתופעה בזמן האחרון, בזמן נסיעה בשעת לילה מאוחרת, שכבר קריר בחוץ (בעיקר בנסיעות ליד החוף מסיבה כלשהי) - המחוג גם יורד מתחת לחצי (בנסיעת שיוט רגועה). האם זה תקין?
האם 2 הסימפטומים גם יחד מסמנים על טרמוסטט תפוס, או טרמוסטט שבדרך להיות תפוס?

חג שמח ושנה טובה לכולם