צפה בהודעה יחידה
ישן 08-09-08, 12:19   #2
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
שמפו:
כמובן שימוש בשמפו לכלים ושאר חומרי ניקוי שאינם מיועדים לרכב- אסור!
כמעט כל שמפו לרכב יעשה את העבודה וכל עוד אנחנו מדברים על רחיצה רגילה ולא של בוגאטי ויירון אז אין מה להשתולל עם חומרים יקרים במיוחד. ישנם סוגי שמפו הכוללים ווקס בתוכם, המחיר זול מאוד ואין מניעה מלרכוש כזה.

ספוג:
חשוב להקפיד לעבוד עם ספוג נקי. ספוג מקלחת רך הוא אופציה טובה אך כדאי קצת לחפש ולמצוא ספוגים מעט גדולים יותר שיזרזו את העבודה.
באופן אישי אני מתשמש בשני סוגי ספוגים. האחד הוא ספוג העטוף במעין שערות מיקרופייבר ואיתו אני משתמש לרחיצת הרכב. השני הוא ספוג מקלחת רגיל המשמש אותי לניקוי הג'אנטים שמטבעם מכילים חומרים מלכלכים מאוד.

מטליות מיקרו פייבר:
משמשות אותי רק להסרת ווקס וניגוב חלקי פלסטיק בפנים הרכב ולעיתים בהסרה של חומרים לחידוש צבע במקרה שצריך להסיר סימן של איזה דלת של רכב אחר שלטפה את דופן הרכב שלי.
מטליות טובות יש ל"ניקול" וניתן למצוא אותן במחיר של 8 שקלים ליחידה למטלית בגודל 25*25ס"מ בערך. לדעתי אין צורך במטליות גדולות יותר אך כן אמליץ לרכוש כמה כאלה לטובת שימוש בחומרים שונים. (ניתן לנקות אותן בעת הצורך, בעזרת דלי עם מעט מים ואקונומיקה ולאחר מכן כביסה רגילה)

ניקוי שמשות:
חומר כחול שכל העולם ואשתו משתמשים בו יחד עם מגבוני נייר או מטלית מיקרו פייבר. (מנסיון, עדיף נייר שמייבש את השטח מהר ולא משאיר סימנים)

ניקוי דשבורד:
סמרטוט מיקרו פייבר או חומר רך אחר, להסרת האבק ולאחר מכן מרסס ווקס של טרטל שמגיע עם ריח "מובנה". לאחר שהוא "יושב" קצת על הדשבורד ושאר חלקי הפלסטיק אני מסיר אותו עם מיקרו פייבר.
בלכלוך קשה עדיין לא נתקלתי אך מהמלצה שקראתי כאן בפורום, אבקת כביסה יכולה להסתדר יפה.

ווקסים:
אין סוף בנושא הזה, אני מעדיף את החומר שנקרא אוטופיניש. סה"כ נותן תוצאה יפה והמחיר סביר.
כמובן, ישנם וקסים איכותיים נוספים ורק עם הזמן תגלה מה אתה מעדיף. (טרטל נוזלי\משחה, ראלי וכו וכו)

בהצלחה.

נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 06-11-08 ב 04:04.
raanan_t מנותק   הגב עם ציטוט