צפה בהודעה יחידה
ישן 28-08-08, 07:20   #19
orenhazan
Senior Member
 
תאריך הצטרפות: Oct 2007
מיקום: מיתר (דרום)
הגלגלים שלי: punto HGT
הודעות: 454
צטט:
במקור פורסם על ידי ido צפה בהודעה
המכשיר המדובר לא הכי מדוייק. הבדיקה הידנית והישנה אומרת לגעת במים כשהם קצת חמים (קצת) ולהרגיש אם המים שומניים או לא. אם הם שומניים אז מומלץ להחליף, בכל מקרה אני לא לוקח סיכון ומחליף כל 10000 ק"מ או שנה יחד עם השמן מנוע.
הפראפלו צריך להיות שומני זה ככה גם כשהוא חדש לגמרי.
לגבי מתי להחליף אני ממליץ ללכת לפי הוראות יצרן כל 60000 ק"מ או שנתיים זה הכי בטוח.
לגבי ההבדל בין הנוזלים. אני מהיום הראשון החלפתי את הנוזל הכחול לאדום אני כבר עם 210000 ק"מ אני מקפיד על החלפת הנוזל בזמן עד היום לא החלפתי שום דבר שקשור במערכת הקירור ברכב ותאמין לי זה נדיר כי המנועים של הפיאט מאוד רגישים לנוזל קירור לא איכותי.דרך אגב כל הדגמים החדשים כולל האלפות למינהם מגיעים רק עם פראפלו UP שזה הנוזל האדום.
ההבדל במחיר הוא זניח מאוד כמעט אין הבדל לכן אני לא רואה סיבה למה להשתמש בנוזל הרגיל הנחות יותר.
אחד החסרונות של הפראפלו UP זה שהוא מגיע רק בצורת תרכיז וצריך להוסיף מים רכים.
אני זוכר שלא מזמן שלחתי מייל לחברה והם ענו לי שבקרוב ייצא פראפלו UP בבקבוקים של 2 ליטר בצורת נוזל מוכן שלא מצריך הוספת מים אני מאוד מקווה שזה יקרה למרות שזה לא בעיה להוסיף מים רכים.
דרך אגב ב HGT צריך לשים 2.5 ליטר תרכיז והשאר מים רכים זה היחס בערך. החצי ליטר פראפלו UP שנשאר משמש להוספת מים עתידית אם צריך.
דבר חשוב מאוד ושבשום פנים אסור לעשות זה לערבב בין שני הנוזלים יש הוראות מפורשות של החברה שמייצרת את הפארפלו לעבור בין נוזל אחד לשני ההוראות אומרות שאחרי שמוציאים את הנוזל הכחול מהמערכת צריך לשטוף את מערכת הקירור ולנקות אותה מהנוזל הישן הכחול.

נערך לאחרונה על ידי orenhazan : 28-08-08 ב 07:37.
orenhazan מנותק   הגב עם ציטוט