|
טיפול ביניים HGT 2001
שלום לכולם,
היום עשיתי לHGT שלי טיפול של החלפת שמן מנוע + פילטר, החלפת מיי קירור מנוע, החלפת פילטר אוויר וניקוי בית מצערת. את הטיפול עשיתי לבד במקום עבודתי (מוסך מורשה הונדה וולוו), את החלקים (פילטר שמן מקורי, מסנן אוויר מקורי, ותרכיז פאראפלו) קניתי במסגר 70 בת"א לפי המלצתו של רפי לין (תודה) שמן מנוע קניתי מהמוסך (CASTROL סינטטי מלא). עכשיו לבעיה - את החלפת המים ביצעתי לפי הנחיות שנמצאו פה באתר אחרי חיפוש כמובן, אבל לא ממש הלך לי חלק... רוקנתי את המים שהמנוע היה קצת חם ע"י פתיחת הצינור התחתון של הרדיאטור, מילאתי את המים (פאראפלו + מים מזוקקים לרדיאטור - 50-50) ממיכל העיבוי, פתחתי את הבורג ניקוז ליד הקיר אש, חיכתי שיגמרו הבועות והנעתי.. אחרי 10 דקות המנוע התחמם עד כמעט לקו האדום בשעון החום! כיביתי מיד וחיפשתי טעות שלי. פתחתי צינורות וברגי ניקוז (קיר אש ורדיאטור) יצאו המים כמובן, נתקעתי בלי מים (השעה 17:00) של פאראפלו, אז נאלצתי (!?) לשים מים מקוריים של וולוו (גלון של 4 ליטר עולה 140 ש"ח). הנעתי, המנוע התחממם קצת מעל האמצע אז כיביתי ופתחתי מיכל עיבוי ואז ירדו כל המים לכיוון הבלוק מנוע, הוספתי מים, הנעתי, והמחוג התייצב באמצע, עכשיו בדקתי וחסר קצת מים במיכל עיבוי. איפה הטעות שלי? האם המיי קירור של וולוו מתאימים לפיאט? מצטער על האורך ותודה רבה.
|