|
די מוזר לי לקרוא פה איזשהו סוג של השוואה בין הגרנדה-פונטו לבין האוואו.
לאוואו יש ציון בטיחות מחפיר ונחשבת כאחת מהמכוניות הפחות טובות בקטגוריה הזו. מה, רק בגלל שיש לה איזה כמה סוסים יותר ?
לפני כשנה ייעצתי לקרוב משפחה לגבי הפונטו. ראיתי את הרכב. אכן, מצאתי את כל הדברים השליליים שנכתבו על הרכב פה ובמקומות אחרים. בסופו של יום שישבתי סיכמתי את כל החסרונות והיתרונות נשאר לי רק העניין של התיבה הרובוטית שלא יכולתי לחיות איתו בגלל ההידרדרות בעלייה.
נושא המנוע גם היה מציק אבל קיזזתי את זה עם צריכת דלק מעולה לקבוצה. גם הפונטו ספייס שלי היא לא טיל וכל נהג צריך להכיר את המגבלות של הרכב שלו.
עכשיו, סמל"ת, לכאורה לפחות, פתרו לי את עניין ההידרדרות בעלייה. שיפרו משמעותית את האיבזור. הוסיפו גם ESP, שזו מערכת מדהימה למי שלא מכיר. בקיצור חבילה הרבה הרבה יותר אטרקטיבית.
אבל סמל"ת כמו סמל"ת - מי (כיום) לכל הרוחות יודע על זה ? נכון, בהתחלה קצת פירסמו את זה אבל נגמר. אפילו האתר שלהם לא עדכני.
הנה, תראו מודעה של הגרנדה-פונטו מתוך עיתון "ישראל היום" (מנוי חינם, אגב).
נכון שמבצע מימון אטרקטיבי זה פרסומת מעולה אבל כל כך קשה להוסיף ולהדגיש באותה מודעה את החידושים: בטיחות, ESP, מע' למניעת הדרדרות, מע' קול מקורית.
או במילים אחרות לגרום ללקוח לבוא לראות את הרכב לא רק בגלל המימון וצריכת דלק. להכניס קצת יותר מהות למודעה.
לדעתי, הגרנדה-פונטו גם כעת לא תימכר במספרים גדולים יותר בגלל 5 סיבות עיקריות:
1. סמל"ת
2. זו פיאט
3. תיבה רובוטית
4. "מנוע מיושן וחלש" (למרות שזהו מנוע מודרני לחלוטין שבנוי לחיסכון בדלק)
5. ובכל זאת זו.............פיאט
חבל, חבל, אוטו ממש יפה.
|