צפה בהודעה יחידה
ישן 17-08-08, 22:13   #33
student
Senior Member

האווטאר של student

הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
הפונטו שוחררה מהמוסך עם הוראות ברורות: לעקוב מדי יום! אחר נוזל קירור ושמן. לחזור עוד 500 ק"מ לחיזוק ראש מנוע ולבדיקת נזילות. חשוב.

בסופו של דבר היה צורך בשיפוץ ראש-מנוע ולא רק ביישור. כלומר, שלייף הכולל גם החלפת גומיות שסתומים. כלומר נזק כתוצאה מהתחממות.

מה הוחלף ??? מה לא ?! :

- שיפוץ ראש-מנוע, סט אטמים מקוריים לשיפוץ ראש (למעשה, כמעט כל האטמים שבמנוע)

- רצועת טיימינג ומותחן (די חובה)
- משאבת מים (רצוי מאוד, בכל מקרה הייתה ממנה נזילה קלה)
(את שני אלה ממילא התכוונתי להחליף עוד שנה)

- מחבר מים וחיישן חום בסעפת היניקה***. היה בו נזק חום, מאוד יתכן ונזל. בתמונה של סעפת היניקה אפשר לראות את מחבר ה- T הזה, זה המחבר שחיישן החום (הירוק) יושב בו.
- טרמוסטט (אני רציתי)
- פקק מים בצד שמאל של הבלוק (נזילה קלה מאוד, מה זה בינינו עוד 50 ש"ח)
- תושבת מנוע עליונה (הייתה חצי קרועה, אין תחליפי, 800 ש"ח!. איזו מכה כואבת)
- רצועת מנוע (בלוייה)
- שמן מנוע ופילטר (ברור)
- נוזל קירור (חובה)
- ניקוי מצערת (עלינו On the house)

- והאלמנט עמוק עמוק

*** גם המכונאי הסכים איתי שיתכן והייתה נזילה קלה מהמחבר הזה (בתמונות למעלה של סעפת היניקה, סימני "אבנית"), שגרמה גם לקריאה מעט שגויה של חיישן החום ולכן הנזק גדול יותר ממה שחשבו בהתחלה. בכל מקרה זו לא יותר מתיאוריה כי יתכן והנזק לחלק הזה הוא חלק מנזקי ההתחממות. קשה לדעת בוודאות מה קדם למה.

צליל המנוע כעת שונה!.קצת שקט יותר. הטורים יציבים (ניקוי מצערת), הרכב מגיב טוב יותר לגז, שיפור בסחיבה. יותר כוח זמין (אבל עדיין זו לא מרצדס).

בנסיעה בשעת שיא החום באיזור שורש (נסעתי בכוונה על 70 על כ- 3000 טורים) הרכב התחמם חצי קו מעל האמצע.
ואגב, הם לא פוסלים שעדיין יש מצב שיש סתימה חלקית ברדיאטור. בביקורת אני אמור לדווח כמה הרכב מתחמם ואז יחליטו. אם מתחמם יותר מטיפה מעל האמצע אז להביא למוסך על גרר לבדיקה, אלו ההוראות.

נערך לאחרונה על ידי student : 17-08-08 ב 23:29.
student מנותק   הגב עם ציטוט