צטט:
במקור פורסם על ידי Ron_Dadon
אה, או.קי 
קצת הלם לעלות מטיפולי 10K של אונו שנגמרו ב200 שקלים 
אבל אם כך המחיר, אז אין מה לעשות מלבד להיפרד מ1K מהכיס 
|
בהזדמנות זאת אני רוצה לשתף אתכם בקביעה שהפונטו ספייס הוא רכב לא זול לאחזקה.
מהתייעצות עם בעלי מקצוע ומוסכים מתבררת התמונה הבאה, חשוב לציין שזו דעתם של בעלי המקצוע בלבד ולא שלי!
1. הפונטו ספייס זהו רכב לא אמין בכל הקשור לאלקטרוניקה. חיישנים מוחלפים על ימין ועל שמאל, מנועים חשמליים של ההגה נהרסים, מנורות נדלקות בלוח השעונים לדיווח על תקלות מנוע, מחשב ABS שקורס ללא סיבה נראית לעין ועוד.
המנועים והגירים עצמם אמינים מאוד ויכולים להגיע עד לסביבות 300K ומעלה ללא צורך בשיפוץ מנוע או ראש- וזה תלוי בכמה דברים:
א. טיפולים בזמן בחלקים מקוריים.
ב. שימוש בשמן מנוע איכותי לפי הוראת היצרן.
ג. שימוש בנוזל קירור "פראפלו".
2. הפיאט אונו דור שני והפיאט פונטו דור ראשון אמינים בצורה ניכרת מהפונטו ספייס ומוצלחים בהרבה ממנה בכל הקשור לאמינות. המוסכים מדווחים על כניסות תכופות למוסכים של הפונטו ספייס מכל השנים בעיקר בגלל בעיות חשמל ואלקטרוניקה. קיבלתי דיווח טרי על פונטו HGT שהוחלפה בה כל מערכת המיזוג קומפלט בעלות של 4000 ש"ח.
3. עלויות אחזקה גבוהות לפונטו ספייס, מחירי עבודות וחלפים מקוריים גבוהים בצורה ניכרת ממה שהיה פעם לאותו דגם רכב, ללא הסבר וללא סיבה הניראית לעין.
4. אם משווים את היונדאי גטס לפונטו ספייס מתקבלת התמונה הבאה: הגטס אמינה בצורה ניכרת מהפונטו, אך הפונטו בהרבה יותר חסכונית בדלק ממנה.
זהו המידע שקיבלתי, אתם מוזמנים לחלוק, גם אני לא מסכים עם כל הדברים.