צפה בהודעה יחידה
ישן 29-07-08, 05:52   #7
orenhazan
Senior Member

הגלגלים שלי: punto HGT
צטט:
במקור פורסם על ידי קובי פונטו GT צפה בהודעה
גם לי הייתה פונטו ספייס 2001 עם אותה בעיה חום המנוע היה משתגע פתאום וחזר למצב תקין.
לאחר בדיקה והמלצה של המוסכניק שלי הוצאנו את טרמוסטט החימום באוטו שיושב באחד הצינורות
מהנסיון שלו הוא אמר לי שהם נתפסים לפעמים וגורמים להתחממות יתר במנוע ושהם משתחריים החום עולה למעלה ויררד שוב .
מהנסיון שלי עם פיאט המנועים נורא רגישים להתחממות ובאמת לאחר שהוצאנו אותו לא קרתה שוב התקלה.
ובחורף פשוט מחזירים אחד חדש לשם. אני חושב שזה שווה בדיקה
זה היה צירוף מקרים שהתקלה נעלמה פתאום אין שום קשר לתזוזת שעון החום למעלה ולמטה במהירות גבוהה של המחוג לבין התרמוסטט של הרכב כי גם אם הוא תפוס ופתאום משתחרר אז המחוג של שעון החום ירד למטה כי פתאום הנוזל קירור הקר יחסית מתחיל לזרום במערכת הקירור מה הסיבה שקשורה לעניין שתגרום למחוג לשחק במהירות למעלה ולמטה.
הסיבה היחידה שיכולה להיות היא כמו שאמרתי חיישן חום מנוע תקול הבעיה בחיישנים האלה שב 90 אחוז מהמקרים הם לא מתקלקלים לגמרי ואז הכי קל לגלות את הבעיה אלא הם מתחילים לתת נתונים שגויים למחשב ההזרקה ואז אתה רואה את שעון החום ממש עולה ויורד עולה ויורד וזה קורה גם לפעמים ולמספר שניות קטן במידה ולא מחליפים את החיישן בשלב הבא הוא פשוט מתחיל לזייף וממש נותן קריאת טמפרטורה שגוייה לגמרי למחשב ההזרקה
ואז יש המון תופעות ברכב שהשירשור הזה לא קשור אליהם.
בקיצור תחליף את חיישן חום המנוע והבעיה תיפתר למזלך זה החיישן הכי זול ברכב.
orenhazan מנותק   הגב עם ציטוט