צפה בהודעה יחידה
ישן 11-07-08, 16:55   #9
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
צטט:
במקור פורסם על ידי Caveman צפה בהודעה
מראה מה? שיש המון מכוניות טובות בהרבה מהקופסאות שיונדאי מיצרת, אבל משום מה ליונדאי יש ערך גבוה יותר במחירון.
לדעתי שיטת קביעת המחירון שלו (או של החברה שלו) לא שווה גרוש. זו זכותי המלאה לחשוב כך. בתור בעלים של רכב שהוא קצת מחוץ לשורה (וטוב שכך), אני מידי פעם נתקל במחיר היורד לפי הספר "קודש" של מר יצחק. כן, קשה לי לראות שהערך של הרכב שלי יורד בעוד שהערך של איזו דייהולט נשאר אותו דבר.
על מה ולמה?
הפיאט שלי חסכונית יותר, בטיחותית יותר, יציבה יותר ונוחה יותר. בגלל שיש לה רק 3 דלתות ומנוע קצת גדול יותר?

גדעון, אני מסכים בהחלט עם כל מילה שאתה כותב, אך לצערנו כל השוק "הולך" אחרי המחירון הזה. אנשים פרטיים שמבקשים לרכוש רכב משומש, חברות ביטוח, סוחרים... כולם.

הרכב שלך מיוחד ומחוץ לשורה, אך אם תרצה למכור אותו יום אחד גם אתה תצטרך לקבוע את המחיר לפי המחירון הזה. יתרה מזאת, לא תוכל למכור יותר מידי מעל למחירון. בזכות זה שהרכב שמור ומטופל במרכזי אולי ישלמו לך כ- 1000 ש"ח מעל המחירון וגם זה אחרי עשרות שיחות טלפון. שלא תבין לא נכון- מגיע לך מעל המחירון, אך אנשים חושבים שאם מישהו מבקש מעל המחירון הוא רמאי.
בזמן שירותי הצבאי נתקלתי בתופעות כאלו המון בגלל שאנשים ביקשו את עזרתי במכירת הרכב שלהם, זה פשוט לא ייאומן איך אנשים מתעקשים לשלם פחות מה"מחירון" על רכב שמור ומטופל.

דרך אגב, גדעון, אתה יכול להתנחם בעובדה שמחיר הרכב שלך הוא 50K בעוד המחיר של ה- HGT משנת 2001 עומד על 36K בלבד!
stio מנותק   הגב עם ציטוט