צפה בהודעה יחידה
ישן 27-05-08, 19:08   #6
student
Senior Member

האווטאר של student

הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
צטט:
במקור פורסם על ידי Ron_Dadon צפה בהודעה
לבסוף קניתי שלשום פונטו 2001, ELX אוטו'. לאחר בדיקה במכון יצאו הדברים הבאים:

מערכת קירור:
קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, מערכת חימום מנותקת, צינורות מים פגומים

מכלולים שונים:
מתנע פגום - רועש (הבודק אמר לי שצריך לשים איזושהי משחה..גריז...משהו כזה)

גיר:
תושבת תיבת הילוכים פגומה (אמר משהו על גומיה לא תקינה...הבנתי שאת זה חשוב לתקן?)
נקישה בשילוב הילוכים (כסת"ח לפי מה שנאמר לי...)

הדבר היחיד שלי הפריע זה שבזמן עצירה מוחלטת לאחר נסיעה (בין אם D או R משולב, ממש בשנייה שלאחר עצירה מלאה) האוטו מין רועד כזה ל2 שניות ואז מתייצב. הבודק טען שככה זה הגיר של הפונטו וצריך להתרגל לזה...האם כך? או שאולי זה בגלל התושבת גיר / תושבות מנוע? בזמן נסיעה / עמידה לא מרגישים את הרעידות כלל והמנוע עובד יציב על טור סרק של 900~.
מערכת חימום מנותקת :
זה מדאיג כי זה אומר שהייתה בעיה ברדיאטור החימום הפנימי, הייתה נזילה, וביטלו אותו ע"י ניתוק הצינורות. החלפת הרדיאטור תעלה קרוב לוודאי מעל 1000 ש"ח וכרוכה בלא מעט עבודה.

תושבות:
חשוב מאוד לתקן במיוחד את זו של הגיר. הבדיקה שלהן קלה מאוד אבל יחסית לגוש גומי המחיר יקר. צריך במוסך לברר אם הן באמת פגומות או שיש קצת סדקים וזהו.

נקישה בשילוב הילוכים
איך נקישה בשילוב הילוכים כי זה גיר רציף. אלא אם מתכוונים משהו בתחילת הנסיעה אז מדובר בכסת"ח.

רעידות בעצירה:
קרוב לוודאי שניקוי בית מצערת יפתור את הבעיה. העניין לא דחוף אבל זה עלול להחמיר עד כדי כיבוי מנוע בעצירה. צריך גם לבדוק האם הוחלפו פלגים בזמן (40K ק"מ או 2-3 שנים) ופילטר אוויר של המנוע (כל 60K ק"מ ואפשר גם פחות מכך כי הוא ממש זול).

מתנע רועש:
כדאי מאוד לברר במוסך

לשים רק פלגים מקוריים וגם חוטי הצתה מקוריים (במקרה הצורך).

לגיר הרציף: שמן גיר להחליף כל 40K ק"מ או שנתיים. אך ורק שמן מקורי - Tutela CVT ולא משהו אחר.
ישנה המלצה של מוסך מוכר להחליף מסנן שמן גיר כל 8 שנים או 120K ק"מ (המסנן יקר, מעל 400 ש"ח).

לשים במע' הקירור אך ורק פאראפלו.

תתחדש ותהנה מהרכב.
student מנותק   הגב עם ציטוט