צפה בהודעה יחידה
ישן 27-05-08, 12:26   #1
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
פונטו ELX 2001 - נקנתה :) דעות ועוד...

לבסוף קניתי שלשום פונטו 2001, ELX אוטו'.
לאחר בדיקה במכון יצאו הדברים הבאים:

מנוע:
קומפרסיה תקין (מקס' 17, מינ' 16)
רעש מערכת שסתומים ורעש פנימי ממייסבים, סימני שריפת שמן (הבנתי מאנשים שזה כסת"ח ולא קריטי.....הכך?)
תושבות מנוע פגומות

מערכת קירור:
קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, מערכת חימום מנותקת, צינורות מים פגומים (לפי מה שהבנתי הקריטי זה שהמערכת חימום מנותקת. הבחור טוען שמילאו פרפלו כל הזמן ולא משהו אחר)

מכלולים שונים:
מתנע פגום - רועש (הבודק אמר לי שצריך לשים איזושהי משחה..גריז...משהו כזה)

גיר:
תושבת תיבת הילוכים פגומה (אמר משהו על גומיה לא תקינה...הבנתי שאת זה חשוב לתקן?)
נקישה בשילוב הילוכים (כסת"ח לפי מה שנאמר לי...)

אין פגיעות שס"י, לטענת המוכר לא עבר תאונות.
מנעול דלת נוסע קידמי פגום.

בכללי נראת מאד שמורה (שריטה פה ושם יש על כל רכב היום)
חלל פנימי שמור עד מאד. ריפודים מקוריים נקיים לחלוטין, שטיחונים מקוריים במצב מצויין, דשבורד גם שמור. הדבר היחיד הוא שה"ריפוד" של הרצפה בצד של הנוסע קצת השתחרר בפינה והמראה בצד הנוסע גם קצת משוחררת.

בכללי הבנתי מהבודק בשיחה בצד שהרכב בר קנייה ושהבעיות העיקריות (תושבות מנוע, תושבת גיר) הן בעלות משמעות יחסית נמוכה והרכב שמור ושווה את הקנייה.

הדבר היחיד שלי הפריע זה שבזמן עצירה מוחלטת לאחר נסיעה (בין אם D או R משולב, ממש בשנייה שלאחר עצירה מלאה) האוטו מין רועד כזה ל2 שניות ואז מתייצב. הבודק טען שככה זה הגיר של הפונטו וצריך להתרגל לזה...האם כך? או שאולי זה בגלל התושבת גיר / תושבות מנוע? בזמן נסיעה / עמידה לא מרגישים את הרעידות כלל והמנוע עובד יציב על טור סרק של 900~.

אשמח לכל דעה נוספת (הרכב כבר נרכש, עכשיו רק אני רוצה לדעת מה כדאי/צריך לתקן ומה זה סתם משהו שהמכון חייב לרשום).
Ron_Dadon מנותק