צטט:
במקור פורסם על ידי shachar
בא לי להקיא כבר מרוב מים ירוקים
.
.
.
על הבקבוק עצמו ובאתר של החברה המייצרת אותו רשום במפורש למהול אותו
במים (לא מזוקקים,לא נביעות ולא ב RC קולה ). רשום במפורש מים!
אבל האם המשורר ידע על איכות המים בישראל ? אין לדעת
המים אצלנו הם טינופת. באזור המגורים שלי אני נמנע לחלוטין משתיית מי ברז
אני רק רואה מה נשאר בקומקום החשמלי לאחר הרתחה אחת לאחר שקומקום נוקה
ואני מבין כמה זוהמה יכולה להיות במים בישראל..
מודה לכם/ן מראש על ההבנה 
|
שחר, שחר...
למרות שאתה אולי מאמין כי מי הברז בישראל הם הנוזל קירור של הכור בדימונה, אני מוכרח לציין כי מדובר בהגזמה. אמנם לצנרת יש הרבה 'תרומה' לאיכות המים, אך בגדול המים בישראל בסדר גמור ולא יגרמו לך לנזקים, שוב, ברוב המקרים.
המים בישראל הם מים "קשים" זה אומר שיש בהם הרבה סידן, שהוא הוא האבנית, יחד עם מינרלים נוספים שאינם גורמים כלל נזק לגוף.
האבנית אינה עושה טוב למעברי מים, כגון רדיאטורים ואף גורמת לבזבוז אנרגיה בדודים וקומקומים, אך בכל מקרה - לא מדובר ברעל ולא נעליים! זה כולה סידן!
לכן 2 דברים:
1. תמשיך להרתיח מי ברז. האבנית תיווצר בכל מקרה. והיא גם תיווצר בשימוש במים מינרלים. הניקוי טוב לחסכון (גם אם לא משמעותי כמעט) בחשמל, ואינו פוגע לך בבריאות. זה גם לא יוצר אבנים בכליות, למען הסר ספק.
2. אני דיי בטוח, ואל תצטט אותי - שיצרן החומר יצר אותו כדי שהוא ימנע את התופעות של האבנית שנוצרות במי הברז. בנוסף, החומר הזה גורם לטמפ' הרתיחה לעלות. זה מה שאמור לעשות נוזל קירור. לכן, אם תערבב אותו עם מים רגילים, אני כמעט בטוח שזה יהיה תקין לחלוטין. רוצה להיות בצד הבטוח ? שים מים מזוקקים, כלומר, נטולי כל מינרל. מים מזוקקים אינם גורמים לאבנית ולסתימת מעברי המים - ולכן הם עדיפים.
עד כאן ההרצאה שלי בנושא מים. אינני דוקטור למים, וגם לא מתיימר להבין. פשוט זה נשמע הגיוני, ובואו לא נשכח שכולה מדובר בנוזל-קירור-למנוע-של-פיאט ולא בנוזל בערה למנוע רקטי.