צרת רבים - חצי נחמה?
את הספייס אני קניתי מאדם סביר כלשהו. היא היתה נראית במצב תקין לחלוטין לבד מחלודה מתחת לגומי של השמשה הקדמית. מראש ידעתי שפה יהיה לפחח כסף לקנות לעצמו איזו מתנה יפה לחג, אך חשבתי שלבד מזה, הכל בסדר.
כמובן שהתבצעה בדיקה, והרכב יצא ממנה בשלום - לבד מהעובדה ש"קלאץ מפריד גבוה".
שמח וטוב לבב קניתי את הרכב, ובתוך שבוע(!) נתקעתי איתו בחיפה, בשבת בצהרים, עם המנגל והחברים בדרך לכיף של צהרים. אז כיף לא היה בדיוק, למרות שעשינו מנגל בגינה ציבורית (ע"ע 'זה מה שיש ועם זה ננצח') - והאוטו נגרר למוסך המרכזי - כאשר דיי ברור שהקלאץ הלך.
ביום ראשון בבוקר, הסתבר שהקלאץ אכן גמר, אבל באורח פלא גם הסטרטר השיב נשמתו לבורא, ומפה לשם יצאתי עם 2400 ש"ח פחות. להזכירכם, שבוע עבר.
מה הפואנטה? יש כמה.
א. הנהג הבן יונה של שגריר לבטח ניסה להזיז את האוטו, שהיה תקוע בהילוך ראשון, באמצעות הסטרטר. כי הסטרטר היה בסדר גמור לפני שעלה על השגריר, ולפני שנגעו ברכב בראשון על הבוקר.
ב. רכב משומש, 'נקי' ככל שיהיה, תמיד יגרור הוצאות. זו הלוגיקה של מוכר הרכב - "אתה רוצה למכור - תמכור. אל תתקן"
ולפינת הניחומים - צר לי לשמוע שגם מעבה המזגן סיים את חייו. האמת, עם כל הכבוד לשמשון הגיבור, זה חלק שלא הייתי נותן למוסך מורשה לתקן, פשוט כי זה חלק כ"כ סטנדרטי, ואפשר בקלות להשיג בזול במקומות שמתמחים במיזוג. בכלל, בחורף כנראה הייתי כנראה דוחה את התיקון הזה. לגבי הראש... אצל שמשון, בפעם הראשונה, הסתבר לי שהרכב שלי גם עבר שיפוץ ראש. זה משהו שהמוכר הסתיר בכוונה, כי את כל הטיפולים במורשים של פיאט הוא מסר לי, מלבד זה.
|