צטט:
במקור פורסם על ידי yuvk
1. פיאט 124 נמכרה בגרסת גל זיזים תחתון בנפח 1197 סמ"ק וגם בגרסת גל זיזים עילי כפול
(דגם Special) בנפח 1438 סמ"ק. פיאט יצרה מנועים עם גל זיזים עילי ל-124 מ- 1968,
אבל גם קודם (פיאט 1500 מתחילת שנות ה-60) - קצת לפני הלאדה...
2. מאיפה הבאת את זה. הפיאט 124 נמכרה לכל אורך חייה עם דיסקים בכל ארבעת הגלגלים (בגרסת
סיאט בסוף שנות ה-70 עברו לתופים) והקליפרים לא השתנו ולא היו להם בעיות אמינות מיוחדות.
הרוסים פשוט חסכו. אם אתה חושב שדיסקים הומצאו אז, אז אתה טועה בכ-80 שנה.
3. גם סולקס וגם וובר שימשו ב-124, תלוי בדגם ובשנה. אגב, שניהם איטלקיים.
בקיצור, הלאדה היא לא העתק של 124, אלא יצור ברשיון, עם שינויים מינוריים, ובעיקר הוזלת
מחיר. פיאט "ייצאה" קוי יצור של מכוניות מיושנות בסוף חייהן למדינות כמו רוסיה, פולין, טורקיה,
ספרד, דרום אפריקה.
פיאט הקימה עבור את הרוסים את המפעל - יצאה טכנולוגיה ומכונות מערביות תמורת פלדה רוסית
מחו***ת שכל בעל פיאט משנות ה-70 מקלל.
פיאט ייצרה במקום ה-124 מכוניות מודרניות יותר - 128 (הנעה קדמית. מתי לאדה יצרה מכונית
עם הנעה קדמית? מה עם 5 הילוכים? גיר אוטומט?) 131 ו- 132. דוקא המנוע המופתי של ה-124
המשיך לחיות בגילגולים שונים עד לדדרה של שנות ה-90 (בנפח 1800).
לאדה המשיכה לייצר את נגזרות ה-124 המיושנות עד סוף המילניום.
|
אף אחד לא מדבר על זה שפיאט לא טוב ולאדה טוב ההפך אני מועד מעריץ את הפיאט.
בגלל שהוא ייצר דגמים כאלה כמו 124, 127 ,131 מיראפיורי וסופרמיראפיורי, אונו וחוליי.
ההפך אצלי מקובלים רק דגמים ישנים של לאדה שזה 2101, 2102, 2103, 2106 ן2121 ניבה.
אני מעוד מעריץ לאדות משנת 1970-1971 זה היין דגמים האמינים ביותר שגם לא החלידו ועשו
200000 ללא שום בעיה, אני מעריץ פאיט בגלל שקידם בקפיצה רבה את הייצור מכוניות ברוסיה.
עד עכשיו דגם 2106 מעצרים באוקראינה.
לגבי בלמים וגל זיזים:
אני מכיר יש מבוגר שגר בקריות שעבד מהנדס בוואז ממנו שמתי ברבה סיפורים על איך
פאיט מחר לרוסים פטנט לייצור 2101 האיטלקים הם לא היין בטוחים שדגם עם גל זיזים עליון
יהיה מוצלח בגלל זה הם מכרו את זה לרוסים ואחרי שהדגם הזה הצליח הם הכניסו את זה
אצלם.
עם תקרה מה שכתבתי בהתחלה, תבין שפיאט 124 היין עם בלמי דיסק הם גם הציעו את זה לוואז
אבל הרוסים לא הסכימו כי בלמי דיסק בשנים האלה הייה לא כל כך אמינים וזה דרש יותר דיוקים
שרוסים לא היין יכולים להרשות לעצמם.
דרך אגף 128 יצע להם לא מוצלח.
עוד דבר אנחנו עם החבר שלי ניסינו להתאים כמה חלקים מפיאט 124 ל2101 שלו שום דבר לא מתעים. מבחינתי זה ממש לא שינוים מנורים.