צפה בהודעה יחידה
ישן 05-02-08, 21:37   #1
/F/I/A/T/
Member

האווטאר של /F/I/A/T/

הגלגלים שלי: minichamp, maisto, burago
בעיית איתותים לא פועלים (אונו 1.3 שנת 90)

שלום לכולם.

בזמן האחרון האיתותים (כולם) לא עובדים לסירוגין. ללא כל סיבה נראית לעין הם פעם עובדים ופעם לא עובדים. בד"כ משחק עם כפתור המצוקה עוזר והאיתותים חוזרים לפעול אולם לאחר מכן בצורה רנדומלית הם יכולים שוב פעם להפסיק לפעול או להמשיך ולפעול רגיל עד לפעם הבאה. כשאני אומר לא פועלים זה אומר שאין אפילו צליל של ממסר האיתות וכמובן שהאיתותים לא פועלים.

לפני מספר ימים פירקתי את כפתור המצוקה (4 ווינקרים), ריססתי עליו ספריי מגעים ועל חיבורי החשמל שלו, הידקתי הכל וחיברתי בחזרה. לכאורה זה עזר, כי למשך יומיים שלושה הווינקרים פעלו בסדר, אולם אתמול הבעיה חזרה שוב פעם. פירקתי את חובק ההגה ושיחקתי עם הממסר איתות, אולם גם זה לא עוזר. הדבר היחידי שאיכשהו מחזיראת האיתותים זה משחק עם כפתור המצוקה, אולם לא תמיד גם זה עוזר ואני מוצא את עצמי לוחץ 20 פעם על כפתור המצוקה ושום דבר לא עוזר.

התופעה הנ"ל יכולה לקרות כשאני מפעיל וינקר, הוא עובד, ואז לאחר שהידית אמורה לחזור למקומה, הווינקר פתאום מפסיק לפעול והידית חוזרת למקומה. זה יכול גם לקרות בקו ישר, שפתאום אין איתות.

מה יכולה להיות הבעיה? העניין הוא שזה בא והולך ולכן לא ניתן להספיקו להגיע לחשמלאי, אני מהמר שמדובר בכפתור המצוקה או בחיבורים שמגיעים אליו, אולי מדובר בידית האיתות עצמה?

כמה אמור לעלות כפתור מצוקה לבד? וכמה יעלה העניין אם אני אחליף את כל הפאנל של כפתור המצוקה, הפעלת האורות, ואורות הערפל, כלומר את כל הפאנל שמשמאל להגה? כמה אמור לעלות ממסר איתות? האם יש סיכוי למצוא את כל הנ"ל אצל סודאי או מ.י.ר? ומה סדר גודל המחירים?

הרכב הוא אונו דור ראשון 1.3 שנת 90.

תודה רבה לעונים.
/F/I/A/T/ מנותק