צפה בהודעה יחידה
ישן 15-10-07, 18:51   #2
orenhazan
Senior Member

הגלגלים שלי: punto HGT
לגבי החלפת נוזל קירור בפונטו Hgt צריך קצת ידע טכני לגבי סוג הנוזל אני ממליץ על Paraflu Up הוא מגיע בצבע אדום והוא הרבה יותר טוב מהפרפלו הרגיל בצבע כחול שאתה מכיר.
כל האלפות והגרנדה החדשות מגיעות מהיצרן עם הפרפלו החדש בצבע אדום.
מה שהכי חשוב זה שצריך לשטוף את מערכת הקירור במעבר בין שני סוגי הנוזלים.
ההחלפה צריכה להתבצע שהמנוע טיפה חם צריך לפרק את הצינור התחתון של הרדיאטור לתת למים לצאת החוצה לגמרי במידה ואתה מחליף לסוג אחר של נוזל אז מומלץ לנקות את מערכת הקירור משאריות הנוזל הקודם במערכת וזאת על ידי הכנסת מים נקיים לתוך מערכת הקירור ואז להוציא אותם עוד פעם החוצה עד שאתה רואה שיוצאים מים נקיים.
בסוף אתה סוגר את הצינור התחתון ואז אתה מוסיף את נוזל הקירור דרך מיכל העיבוי עד שאתה מגיע למצב שהוא מלא לאחר מכן אתה צריך לפתוח את בורג ניקוז האויר הוא נמצא צמוד לקיר האש ברכב אתה תראה בורג כזה שחור מפלסטיק אתה לא מוציא אותו לגמרי אלא רק משחרר אותו טיפה לאחר מכן אתה מניע את המנוע ונותן לרכב להגיע לטמפרטורת עבודה עד שהמאוררים עובדים. באותו רגע סביר להניח שיהיה חסר נוזל קירור כי הטרמוסטט נפתח. אתה מוסיף נוזל קירור למיכל העיבוי עד לרמה הנדרשת וסוגר את בורג ניקוז האויר וזהו. זה כל התהליך בקצרה זה תהליך שעשיתי הרבה פעמים כבר ב Hgt שלי ואף פעם לא היו בעיות מיוחדות.
מקווה שעזרתי.
orenhazan מנותק   הגב עם ציטוט