צפה בהודעה יחידה
ישן 07-08-07, 21:04   #2
Guest

Re: כמה שאלות לגבי פונטו ספייס

צטט:
במקור פורסם על ידי RaviDJ
ב.האם באמת יש הבדל מהותי בין סוגי השמנים השונים? וכן לגבי הנוזלי קירור. כלומר האם באמת חשוב להשתמש בשמנים ומים מסוגים מסויימים בלבד?
ג. אני חושב שהמזגן יכול לפעול בצורה טובה יותר, כשהוא על עוצמה 4 הוא מוציא אויר קר מאוד ועושה רעש של רוח כאילו הוא מוציא הרבה רוח, אך בפועל הוא לא מקרר יותר מידי. כיצד אני יכול לבדוק את העניין?
שמן - בטח יש הבדלים אבל אני לא יודע עד כמה קריטיים (בתנאי שלא מדובר על שמן מחברה לא ידועה או לא ברורה). לרכב שלך רצוי לשים שמן 10/40 ולהחליף כל 18 חודש או 20K ק"מ. ההמלצה! כיום היא להחליף שמן כל שנה!.
פילטר שמן מומלץ לשים רק מקורי.

נוזל קירור - רק נוזל קירור של פיאט מסוג פאראפלו שצבעו כחול . בשום פנים ואופן לא מים וגם לא מים ירוקים שמוכרים בכל חנות . יש פה מכונאי של פ'יזו שטוען שגם נוזל הקירור שלהם מתאים.

מזגן - מומלץ כל שנתיים (ואפילו פחות) או 20K ק"מ להחליף מסנן אוויר של מערכת האיוורור/מיזוג. השיפור ביכולת הקירור יכולל להיות אדיר!!. כל 3-5 שנים מומלץ לבדוק ולמלא גז למזגן.

המזגן יקרר יותר טוב דווקא שהאיוורור על 3 ולא על 4. ב- 4 זה אומנם זורק את האוויר מהר אבל האוויר לא מספיק להתקרר היטב (לעומת 3) וזה גם עושה רעש נורא.
בנסיעה המזגן אמור להקפיא! ובעמידה ממושכת המיזוג נחלש (כדי להקטין עומס על המנוע) וזה בהחלט מורגש.

לגבי הלכלוך מתחת למכסה מנוע - לא להשפריץ מים!. אני ניגבתי קצת עם מגבת רטובה ישנה וזהו. אחרי חורף אחד זה היה שוב מלוכלך.