|
אדי, המחקר הזה מחזק בדיוק מה שאני אומר, קראת אותו ברצינות?
אני אקח את ההתייחסות הישירה של המאמר על עניינינו:
"Octane rating has no direct impact on the deflagration (burn) of the air/fuel mixture in the combustion chamber."
כלומר, אין לאוקטן שום הבדל מבחינת הבערה ומהירות התפשטות הגאזים.
מבחינת הBTU, לא היה בנינו חילוקי דיעות, אבל הם כותבים:
It might seem odd that fuels with higher octane ratings explode less easily, yet are popularly thought of as more powerful. The misunderstanding is caused by confusing the ability of the fuel to resist compression detonation as opposed to the ability of the fuel to burn (combustion).
או במילים אחרות, הם אומרים שלמרות שזה היראה שלאוקטן גבוהה יותר יש יותר כוח שזו טעות נפוצה.
ולסיכום:
Using high octane fuel for an engine makes a difference when the engine is producing its maximum power. This will occur when the intake manifold has no air restriction and is running at minimum vacuum.
או במילים אחרות- אוקטן גבוהה עובד (וזה בדיוק מילה במילה מה שאמרתי קודם) יכול לעבוד עם תצורת המנוע מאפשרת זאת, כאשר יש ואקום מינימלי ויחס אוויר ודחיסה שתנצל את האוקטן, אחרת במנוע רגיל זה לא עוזר בכלום.
לא רק אונו לא יעזור לו, גם הפונטו שלי וגם רוב המכוניות בארץ. רק אלה בעלי יחס דחיסה גבוהה וספורטיבים שהיצרן הגדיר שהם צריכים אוקטן 98 באמת ינצלו זאת, כל השאר פסיכולוגי..
|